Bote, durant la conferència telemàtica. Foto: Ajuntament de Mataró
Bote, durant la conferència telemàtica. Foto: Ajuntament de Mataró

“La situació a Mataró és d’extrema gravetat i la Generalitat hi ha d'actuar amb urgència"

Bote alerta que la pandèmia està fora de control a Mataró i exigeix que la Generalitat apliqui restriccions més dures a la ciutat

L’alcalde de Mataró, David Bote, ha definit “d’extrema gravetat” la situació que es viu a la ciutat a causa de la pandèmia de Covid, a causa del rebrot de contagis que es pateix a la ciutat. Davant d’això, ha demanat que la Generalitat “prengui mesures” per evitar la propagació de la pandèmia. Entre les accions que depenen del govern català, hi figuren el confinament perimetral de Mataró, la recomanació de no sortir de casa o les limitacions d’aforament, entre d'altres

En una compareixença telemàtica, Bote ha assenyalat que la pandèmia està fora de control a Mataró. “La transmissió comunitària és no controlada i sostinguda”, ha destacat, assenyalant específicament el cas de Rocafonda, on la situació és especialment preocupant. Tal i com ja han denunciat metges del CAP del barri, a Rocafonda l’índex de rebrot és el més elevat de la ciutat. 

L’alcalde considera que l’Ajuntament de Mataró ja ha pres pràcticament totes les mesures que té al seu abast per intentar frenar l’avenç de la pandèmia a la ciutat, com ara el tancament de parcs i jardins o la suspensió de les activitats a la via pública. “Ens queda poc recorregut”, ha afegit. Per això reclama a la Generalitat que actui sobre el municipi, de la mateixa manera que ja ha fet en altres ciutats catalanes on el risc de contagi s’ha disparat. 

“El confinament nocturn és una mesura insuficient, en calen d’altres per a fer disminuir la interacció social”, ha assenyalat l’alcalde. El que l’Ajuntament demana a la Generalitat és que s’apliqui a Mataró el que, per exemple, es va fer a una quinzena de municipis del Vallès a mitjan mes d’octubre. 

El Procicat va aprovar que es demanés a la ciutadania dels municipis vallesans que es quedés a casa tant com pugui, que s’intensifiqués la prevenció i higiene als centres de treball, que es limités l’assistència a actes religiosos com casaments o cerimònies fúnebres, o que s’evités qualsevol aglomeració a establiments comercials. Part d’aquestes mesures ja estan contemplades en l’Estat d’Alarma aplicat pel govern central, però d’altres depenen de la Generalitat. També s’hi podria incloure el confinament perimetral de Mataró. 

“Preservar l’activitat laboral i escolar és important, a partir d’aquí cal respondre amb accions dedicades a corregir els focus de contagi i reduir la mobilitat i la interacció social”, ha resolt Bote, que també ha demanat nous cribratges massius als centres educatius de la ciutat, on s’han disparat el nombre de casos de Covid i de confinament de grups.

 

Arxivat a:

Comentaris (32)

roberto rodrigo Fa 8 mesos
Propongo que esta vez sean políticos, funcionarios, pensionistas y jubilados los que se queden sin cobrar 9 meses para que así la factura de todo esto quede repartida y se vea la cruel realidad de un confinamiento dirigido por incompetentes.....por cierto muertes en Suecia está última semana por COVID????? La respuesta es 0.....en fin.
Ana Fa 8 mesos
Hola buenas tardes a todos ya k estamos peor k l a primera vez pk nos obligan a llevar a nuestros hijos al colegio no entiendo se pueden cerrar bares restaurantes teatro médicos juzgado seguridad social por miedo l contagio y k pasa k en los colegio es donde se hay contagio pues no me parece bien en marzo nos obligaron a tener a nuestro hijos en casa para k no se contagiaran y ahora pk no pk si no los llevas al colegio te amenazan con una multa oh bien con los servicio sociales no lo veo justo
Geoffrey Fa 8 mesos
We all know what sector of mataro is causing most infections,,,we recently had just one member if this sect admit that they helped spread this deadly virus. So were are the prosecutions, cafes are open today in the guise of supplying take away food,.....it you ride a bike or smoke these people donnt wear masks.
Eduard Fa 8 mesos
Que confine Rocafonda que es el 65?% de los contagios eso como mínimo, pero claro si lo confina igual que Cerdanyola no puede o no le interesa eso sí claro yo no he sido a sido la Generalitat o sea los que marguinan. Este cargo te va grande a ti y a los tuyos y más ahora que son mayoria.
Andreu Fa 8 mesos
En uns moments tan complicats tirar de demagógia es intolerable, pro clar si no tens ni idea de gestionar crisis et dediques a fer-ne i a pintar carrils bici en la Rda de la República
josep Fa 8 mesos
Sr. Bote, no cal que ploris, fes cumplir la normativa. Si cal tancar els centres comercials es tanquen. A Mataró ciutat hi han prous locals perque els comerciants establerts en aquests centres caviïn d'ubicació, al final hi guanyariem tots, igual podriem tornar a ser alguna cosa a la comarca, el teu partit només pensa en el de sempre o sigui ser "cabeza de partido". Plega aviat, no serveixes per es.
Carme Fa 8 mesos
Jo no soc metge i no se com ho hem de fer, el que si se és que hi ha alguna cosa que falla. Criticant l'Alcalde no ho resoldrem. El que crec es que cal sancionar els que no fan el que han de fer. La vida es el primer que cal preservar i hem de complir les normes TOTS, ningu està lliure de contraure el virus. Crec que aquesta poca empatia que hi ha entre els joves envers els altres requereix mesures dràstiques per què ens hi va la vida
Eduard Fa 8 mesos
Lo que tiene que hacer es confinar Rocafonda que es el 65% de la pandemia. Y lo seguro dimitir por ser tan incompetente el y los suyos, a saber donde se habra infectado el, le encanta eso de comidillas, eso sí no asiste a las que no le votan.
Spin Doctor Fa 8 mesos
No nos engañemos, la mejor manera de reducir la interacción social es QUE LA GENTE NO INTERACCIONE. Y eso depende de la gente, ni del ayuntamiento, ni del gobierno. Es la RESPONSABILIDAD de la población. Pero claro, la sociedad, en general, no es responsable, hace lo que le dá la gana, y ése es el verdadero problema, no Bote ni la Generalitat. Y por eso estamos así.
Vicente Fa 8 mesos
l,ayuntament no ha fet res, desde fa tres mesos, o mes, no posa multes a molta gent sense mascarete, ..i aqui estaba una solucio.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive