L’Hospital de Mataró torna a permetre visites als ingressats. Foto: R.Gallofré
L’Hospital de Mataró torna a permetre visites als ingressats. Foto: R.Gallofré

Més de 100 ingressats per Covid a l’Hospital de Mataró i només 3 llits d’UCI lliures

L’afectació de la segona onada va a més i torna a nivells del març: 110 ingressats, 18 a l’UCI i 12 defuncions en una setmana

L’Hospital de Mataró està molt a prop del col·lapse amb unes dades referents als pacients de Covid-19 que tornen a xifres pròpies de finals de març, en plena primera onada de la pandèmia. A dia d’avui (27 d’octubre) hi 110 pacients de Covid-19 ingressats, 18 dels quals són a la UCI. I hi ha hagut 12 defuncions. La comparativa amb només 7 dies enrere fa feredat. 

L’augment d’ingressos és espectacular i suposa la translació a efectes hospitalaris de la situació fora de control dels índexs epidemiològics de Mataró i el Maresme. La pressió que generen el risc de rebrot i la velocitat de transmissió de la malaltia entre la ciutadania es nota en un Hospital que s’acosta a la seva màxima ocupació, sobretot en el cas de la Unitat de Cures Intensives.

 

 
 
Cal recordar que l’Hospital ha ampliat la seva planta per a malalts crítics la darrera setmana amb la posta en funcionament d’una UCI B que ha doblat la capacitat. Actualment al centre de referència del Consorci Sanitari del Maresme hi ha 22 llits d’UCI però els pacients de la Covid-19 ja n’ocupen 18. Un dinovè llit està ocupat per un pacient d’una altra problemàtica pel que l’Hospital es troba a dia d’avui amb tan sols 3 llits d’UCI lliures, un marge molt estret si la incidència del virus no baixa. Des del CSdM es farà el seguiment oportú per mirar de mitigar el col·lapse.

Dades pròpies de la primera onada

Els 110 ingressats situen l’Hospital de Mataró a nivells de finals de març, en plena primera onada. Cal considerar que l’augment d’ingressos respecte la setmana passada és del doble de nous ingressos per Covid-19, ja que en el darrer escandall setmanal el Consorci va informar de 58 ingressats.

També a nivell de defuncions, cal anar mesos enrere per trobar un resum setmanal amb tanta mortalitat: 12 defuncions en una setmana que suposen 4 cops més les registrades la setmana anterior.

 

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive