Les càmeres de videovigilància policial de Mataró s’endarrereixen
Notícies relacionades
Les càmeres de videovigilància policial de Mataró s’endarrereixen

Les càmeres de videovigilància de Mataró, pendents

L’alcalde assegura que el projecte a nivell municipal “està preparat” però que la licitació i els permisos de la Generalitat el poden demorar

L’Ajuntament de Mataró té marcat l’actual 2022 com un any en què política i pressupostàriament la gran prioritat és la seguretat. Al respecte hi ha hagut diverses estrenes i noves apostes en marxa com la incorporació de nous agents o l’App de seguretat. N’hi ha una altra, però, que podria no veure la llum aquest 2022: són les càmeres de videovigilància.

L’alcalde David Bote ha especificat en la presentació dels serenos que les càmeres de videovigilància policial a Mataró “estan treballades a nivell tècnic municipal i realitzat el projecte” però que el seu calendari i desplegament depenen de permisos de la Generalitat de Catalunya i d’un procés de licitació pública sense entrebancs ni recursos interposats. Això situa, en paraules de Bote “en un major grau d’incertesa” que es puguin desplegar aquest 2022. L’alcalde i el govern, però, no hi renuncien i els agradaria que entréssin en funcionament a finals d’aquest 2022.

Així com amb les càmeres de videovigilància hi ha aquest endarreriment, l’altra aposta novedosa com és l’Aplicació per a mòbils de seguretat ciutadana veurà la llum el darrer trimestre d’aquest any. També l’augment de plantilla de la Policia Local avança, amb la incorporació prevista pel setembre d’una tongada de 10 nous agents i la convocatòria de places per 8 més que s’incorporarien el 2023. 


Rocafonda, el Centre i el Polígon del Pla d’en Boet


El projecte d’implementació de càmeres de seguretat a diversos ‘punts calents’ de la ciutat ja fa temps que cueja. L’Ajuntament de Mataró les va anunciar primer pel 2020, després pel 2021 i ara no té la certesa que, tot i estar pressupostades, les pugui desplegar abans que acabi 2022. Aquesta tecnologia, recollida ja al Pla Local de Seguretat del 2013, s’ha d’implementar en punts com Rocafonda, el Centre (on ja hi ha un sistema com el de lectura de matrícules) i el Polígon del Pla d’en Boet, tres punts on es concentra bona part de la conflictivitat i inseguretat local.

Arxivat a:

Comentaris (9)

camara per vigilar politics Fa 1 any
a veure quan tenim la càmara per vigilar on fican la ma des de l'ajuntament als nostres impostos perquè cada vegada hi ha més inseguretat, menys neteja, menys manteniment de la ciutat i en canvi ens han apujat molt i molt els impostos.
El mataroní cabreao Fa 1 any
VOX
Jordi Fa 1 any
Culpa de la Generalitat com sempre Jo veig molt pobles amb càmeres.. Potser és que no tenen un govern municipal tan inutil
Mike Fa 1 any
I unes càmeres a l'Ajuntament per saber si foteu brot, també convindrien. Fins i tot amb micròfons !!
Mataroní empipat Fa 1 any
Realment al.lucinant! La policia municipal s'ha demostrat que es inoperativa. El govern afavoreix polítiques que culminen creant barris que ja semblen el bronx a la seva pitjor época. I ara invertiran una pasta gansa en càmares. Per que serviran Sr. Bote? Baixaran del pedestal elles soles per arrestar als incívics o es faran servir, com moltes altres càmeres a la ciutat, amb afany recaptatori com ara posar multes als cotxes?
... Els permisos de la Generalitat el poden demorar... Fa 1 any
Estem parlant de l'Administració Pública i per tan hi ha terminis per resoldre, sis mesos per considerar que es dona silenci administratiu. Aquests temps ja hauria passat sobradament si ens atenem a les dates.
despesa seguretat perquè no anar al fons del problema? Fa 1 any
Vinga a pagar serenos, jocs per nens a les places a Rocafonda perquè no molestin el descans veïnal, mediadors, vinga a contractar gent de l'atur problemàtica i amb molts antedecents per a que no continuïn, ara més pasta a les càmeres... Perquè teniu tanta por en anar al fons del problema? Multireindicents, traficants de drogues i màfies d'ocupes expulsió i fora. Un problema menys
Jaume Fa 1 any
El centre si que està supervigilat. Si tires fora la brossa ja tens 100 polis a sobre teu. Allà on hi ha delinquencia "de veritat" no fan res. Quina por... sort dels serenus...
jep Fa 1 any
jaujauajuuja la culpa fue del chachacha, o sea de la Generalitat para variar para nuestro aspirante a alcalde DaviD Boteee este tio para que le pagamos un sueldo??

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive