Càmera de vigilància a Mataró, aquest 2021 se n'instal·laran a Rocafonda. Foto: R.Gallofré
Càmera de vigilància a Mataró, aquest 2021 se n'instal·laran a Rocafonda. Foto: R.Gallofré

Capgròs.com - ACN

Rocafonda serà el primer punt amb càmeres de videovigilància policial a Mataró

La tecnologia arribarà a Rocafonda aquest any, vuit anys després del que preveia el Pla de Seguretat de Mataró de l'any 2013

L'Ajuntament de Mataró instal·larà aquest 2021 les primeres càmeres de videovigilància a la via pública –al marge de les que controlen el perímetre d'edificis municipals– i s'ubicaran al parc de Rocafonda. El projecte ja està adjudicat i només està pendent d'executar, pel que la regidora de Seguretat Pública, Anna Villareal, assegura que "haurien d'estar" en marxa aquest any. La videovigilància arriba a la ciutat amb vuit anys de retard respecte al que preveia el Pla Local de Seguretat de l'any 2013 que ja apuntava a la necessitat d'incorporar aquesta tecnologia als punts negres de la ciutat. A més de Rocafonda, l'Ajuntament també ha projectat la instal·lació de càmeres al polígon industrial i d'oci nocturn del Pla d'en Boet.

El nou Pla de Seguretat Local de Mataró en el que treballa l'Ajuntament de Mataró recull, una vegada més, la necessitat de desplegar la videovigilància als carrers i sembla que aquest mateix any arribaran les primeres concrecions. El parc de Rocafonda serà la primera ubicació on s'instal·laran càmeres.

El barri ja era un objectiu el 2013, quan es va parlar per primer cop d'instal·lar aquest tipus de càmeres a Mataró, i ho va tornar a ser entre els anys 2018 i 2019 quan diversos incidents van posar en alerta els veïns, l'Ajuntament i Policia Local. El projecte de les noves càmeres ja es va licitar, s'ha adjudicat i ara només cal que s'executi.

La regidora de Seguretat Pública de Mataró, Anna Villareal, i el director de Seguretat, Diego Fernández. Foto: ACN

La regidora de Seguretat Pública de Mataró, Anna Villareal, i el director de Seguretat, Diego Fernández. Foto: ACN

El Polígon Pla d'en Boet i el Centre, els següents

En paral·lel, el consistori treballa en noves ubicacions al polígon del Pla d'en Boet i també vol aprofitar aquesta segona licitació per dur al centre de la ciutat les càmeres de lectura de matrícules per controlar l'accés del trànsit rodat a les àrees de prioritat per a vianants, com l'eix de la Riera i els carrers del seu entorn. La regidora de Seguretat Pública de Mataró, Anna Villareal, ha explicat en roda de premsa que el projecte més "avançat" és el de Rocafonda, mentre que el ritme d'implementació de les altres dues ubicacions és més lent: "S'ha de fer encara el projecte tècnic i, per tant, aquest any no estarien instal·lades".

Villareal apunta també a altres "línies" de treball en matèria de seguretat per tal d'adaptar el servei a noves demandes de la societat, com la contractació d'una aplicació mòbil de seguretat, la redacció d'una nova ordenança de civisme o el desplegament d'equips d'intermediació comunitària.

Arxivat a:

Comentaris (10)

Antonio Recio Fa 3 anys
Llevo 20 años avisando, pero el peligro soy yo y la ultraderecha. Y seguís votando a los mismos. Ya os acordaréis, ya.
Mataroní Fa 3 anys
Tot plegat fa pena, ja que les càmeres havien d'haver estat instal·lades fa més de mig any i l'ajuntament ha perdut una subvenció de 200.000 €, que hauran de treure pujant impostos...
Lluis gavaldana Fa 3 anys
Doncs a Cirera la degradació es total. Suposo. Están esperan a que tot peti al barrí.
l'experiència què diu? Fa 3 anys
Si es posen les càmeres a Pablo Picasso ( carrer que a les 20:00 és tremendo) o a la plaça Rocafonda (que és el mercat de droga de la comarca i la policia ho sap i no fa res), o a tocar de la plaça Colòmbia ( altre mercat de la droga que competeix amb la de Rocafonda).... sabreu que provocareu una situació insostenible als carrers del costat? Com evitar-ho: posar més llum, que és de pena a Rocafonda, ser dur amb els incívics ( que s'han fet amb el barri)... L'Ajuntament ha matat el
Un quartel de la Guardia Civil Fa 3 anys
El que fa falta a Rocafonda és un quartel de la Guardia Civil.
Vale! Fa 3 anys
Molt bé. Una nova Ordenança de civisme, però si s'ha de fer complir com l'actual, que no hi perdin el temps a escriure-la.
Audrey Fa 3 anys
Seguretat Bravo primer Bravo finalment els catalans hem entès que les càmeres són una seguretat com moltes llums. ????????
roberto Fa 3 anys
A ver cuanto tardan en robarlas
Mataroní Fa 3 anys
Molt bé, però si les lleis no canvien i la justícia segueix axí de tobla, poca cosa més es podrà fer a part de gastar molts diners.
x Fa 3 anys
i ja esta?... a un parc de Rocafonda, al Boet i al centre per controlar matricules...i algunes ni estaran aquet any...i la resta de la ciutat? no dic una a cada carrer, pero al menys als carrers amb mes conflictivitat...desde el 2013 que estava estipulat, pero si qualsevol empresa o particular en una setmana te casa, seva pis o local controlat amb totes les que vulgui...vale que amb l administracio tot va mes lent, pero tant? tant costa contractar 50 cameres i posarles repartides per la ciutat?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive