David Bote, al centre, i agents de la Policia Local, durant una Junta Local de Seguretat
David Bote, al centre, i agents de la Policia Local, durant una Junta Local de Seguretat

Més agents per a la Policia Local, vigilants privats i càmeres de seguretat per a Mataró

L’Ajuntament incorporarà una dotzena de policies i reorganitzarà el cos per augmentar la pressió policial i combatre els problemes de delinqüència

Més policia per intentar frenar els problemes de delinqüència que pateix la ciutat. Aquesta és la recepta de l’Ajuntament de Mataró davant l’onada d’inseguretat dels darrers mesos, que es concretarà en la incorporació de dotze nous agents, la contractació de vigilants privats per alliberar policies de tasques no vinculades directament a la seguretat ciutadana, i la instal·lació de càmeres de seguretat a “punts calents” del municipi.

L'alcalde assegura que cal “augmentar la pressió policial” per fer front a l’onada de robatoris amb força i violència

L’alcalde, David Bote, ha detallat aquest dilluns dia 6 en una trobada amb periodistes que cal “augmentar la pressió policial” per fer front a l’onada de robatoris amb força i violència que està experimentant la ciutat, i al fenomen de les ocupacions il·legals i conflictives d’habitatges i locals. Bote ha destacat que en les darreres setmanes “s’ha revertit la tendència” i estan descendint els fets il·lícits a la ciutat. Tot i no donar xifres, ha assenyalat que la situació “no té res a veure” amb la que es vivia fa un mes, quan amb el desconfinament es va produir un esclat de la delinqüència a la ciutat. Tot i així, els problemes segueixen sent evidents al municipi en aquest sentit, com demostra el fet que gairebé cada dia hi ha notícies de robatoris a vianants o establiments.

Dos agents de la Policia Local de Mataró. Foto: R. Gallofré

Dos agents de la Policia Local de Mataró. Foto: R. Gallofré

El proper mes d’agost s’incorporaran dotze nous policies locals, quelcom que ja estava previst en els pressupostos municipals d’enguany i que servirà per omplir totes les vacants que el cos porta arrossegant des de fa dècades. La Policia Local també incorporarà dos nous comandaments (hi ha obertes convocatòries per a intendent i per a inspector) que han d’impulsar un canvi de model policial. La reorganització del cos també passa per dedicar tots els agents possibles a tasques directament vinculades a la seguretat i la convivència, per això es contractaran vigilants privats, com ja s’havia anunciat, per a tasques com la vigilància de l’edifici de l’Ajuntament. Això ha de permetre alliberar sis agents d’aquesta tasca.

Càmeres de seguretat

Una altra de les mesures que fa temps que s’anuncien i que es volen implementar finalment aquest 2020 és la instal·lació de càmeres de seguretat, de cara a reforçar la vigilància en punts conflictius de la ciutat. Està previst que es comenci pel polígon del Pla d’en Boet, on es concentra l’oferta de l’oci nocturn.

Arxivat a:

Comentaris (7)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive