David Bote, al centre, i agents de la Policia Local, durant una Junta Local de Seguretat
David Bote, al centre, i agents de la Policia Local, durant una Junta Local de Seguretat

Més agents per a la Policia Local, vigilants privats i càmeres de seguretat per a Mataró

L’Ajuntament incorporarà una dotzena de policies i reorganitzarà el cos per augmentar la pressió policial i combatre els problemes de delinqüència

Més policia per intentar frenar els problemes de delinqüència que pateix la ciutat. Aquesta és la recepta de l’Ajuntament de Mataró davant l’onada d’inseguretat dels darrers mesos, que es concretarà en la incorporació de dotze nous agents, la contractació de vigilants privats per alliberar policies de tasques no vinculades directament a la seguretat ciutadana, i la instal·lació de càmeres de seguretat a “punts calents” del municipi.

L'alcalde assegura que cal “augmentar la pressió policial” per fer front a l’onada de robatoris amb força i violència

L’alcalde, David Bote, ha detallat aquest dilluns dia 6 en una trobada amb periodistes que cal “augmentar la pressió policial” per fer front a l’onada de robatoris amb força i violència que està experimentant la ciutat, i al fenomen de les ocupacions il·legals i conflictives d’habitatges i locals. Bote ha destacat que en les darreres setmanes “s’ha revertit la tendència” i estan descendint els fets il·lícits a la ciutat. Tot i no donar xifres, ha assenyalat que la situació “no té res a veure” amb la que es vivia fa un mes, quan amb el desconfinament es va produir un esclat de la delinqüència a la ciutat. Tot i així, els problemes segueixen sent evidents al municipi en aquest sentit, com demostra el fet que gairebé cada dia hi ha notícies de robatoris a vianants o establiments.

Dos agents de la Policia Local de Mataró. Foto: R. Gallofré

Dos agents de la Policia Local de Mataró. Foto: R. Gallofré

El proper mes d’agost s’incorporaran dotze nous policies locals, quelcom que ja estava previst en els pressupostos municipals d’enguany i que servirà per omplir totes les vacants que el cos porta arrossegant des de fa dècades. La Policia Local també incorporarà dos nous comandaments (hi ha obertes convocatòries per a intendent i per a inspector) que han d’impulsar un canvi de model policial. La reorganització del cos també passa per dedicar tots els agents possibles a tasques directament vinculades a la seguretat i la convivència, per això es contractaran vigilants privats, com ja s’havia anunciat, per a tasques com la vigilància de l’edifici de l’Ajuntament. Això ha de permetre alliberar sis agents d’aquesta tasca.

Càmeres de seguretat

Una altra de les mesures que fa temps que s’anuncien i que es volen implementar finalment aquest 2020 és la instal·lació de càmeres de seguretat, de cara a reforçar la vigilància en punts conflictius de la ciutat. Està previst que es comenci pel polígon del Pla d’en Boet, on es concentra l’oferta de l’oci nocturn.

Arxivat a:

Comentaris (7)

Ac Fa 1 any
Jordi,Vox ja está dintre,a la poli local concretament....o no vas veure els seis whatsapps...
Jordi Fa 1 any
La unica conclusió que trec de tot és que hem de canviar els polítics i els jutges
jose Fa 1 any
Por si no han caído también hay 2 guardias que cobran un pastizal en horas, la seguridad del Alcalde se instauro en épocas ya lejanas y con peligros ya caducos. La seguridad privada es muchísimo mas barata sin ninguna duda. Cuando se instauro ese dispositivo se vendio por unas cuestiones concretas que ya no existen , a lo mejor ya es hora de cambiar ese dispositivo que cuesta la friolera de 6/7000 al mes o mas .
Pepi Rubio Fa 1 any
Imposible que los de extrema derecha lo hagan mejor. Porque además inventan historias y mienten mucho. La delincuencia está en todas partes y se está luchando contra ella. No se puede hacer de un día para otro. Recordad q vox era el PP pero más radical y han gobernado muchos años en el país.
Teresa gormaz Fa 1 any
Pues ya era hora. Espero que esto cambie. Por que no he vivido nada así en 71 años que tengo. Tengo miedo de salir a la calle. Mi barrio se ha vuelto muy inseguro, cuando cirera siempre había sido muy tranquilo. Robos en coches. Comercios, drogas una pena...
jordi Fa 1 any
Como Bote no se ponga las pilas y ponga presión policial detrás de cada delincuente y solucione el problema de inseguridad q generan las OKUPACIONES estará poniendo la alcaldía en manos de VOX. Bote ponte a trabajar!!!!!!! y proporciona seguridad a aquellos q pagamos impuestos religiosamente!!!!!
Mataroní Fa 1 any
Si les lleis no canvien (Jutges i Ocupacions), per molta policia que es posin de poca cosa servirà si els polítics de Madrid que sembla no estan per la labor, si no ja haurien aprovat la llei anti ocupació i l'expulsió dels estrangers delinqüents que son la majoria com està regulat per la llei

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive