Dues imatges que recreen la futura Torre Barceló
Notícies relacionades
Dues imatges que recreen la futura Torre Barceló

Així serà la Torre Barceló, l’edifici més alt del Maresme

L’estiu del 2024 acabarà la construcció d’una torre de 26 plantes i 192 habitatges de lloguer que l’Ajuntament considera “una fita de la ciutat que volem ser”

La Torre Barceló ja té data. El que serà l’edifici més alt del Maresme ja ha iniciat els treballs previs sobre el terreny i té una previsió de 26 mesos d’obres per endavant. Això situa el calendari d’estrena de l’edifici i la remodelació dels entorns a finals d’estiu del 2024. Després d’anys de diversos canvis de projecte, ara va de bo i l’Ajuntament no escatima elogis pel que simbolitzarà l’immoble: “una fita de la ciutat que volem ser”.

Tenien ganes la promotora, el despatx d’arquitectes i el govern municipal de presentar el projecte no només de l’edifici, també dels seus entorns. Una obra important, que vol transformar un sector, el de la Ronda Barceló, que havia quedat empantenegat després de la crisi del 2008. “La ciutat ha fet una aposta important pel front marítim i faltava l’element de Barceló. És una bona notícia que s’hi inverteixi perquè la ciutat que tenim al cap va guanyant peces i es va convertint en realitat”, assegura l’alcalde David Bote. La regidora d’urbanisme Núria Moreno ha elevat l’elogi a la notícia del dia a la categoria de “fita de la ciutat que volem ser”.

Juntament amb la urbanització de la zona i un nou pas subterrani a l’altra banda de la via del tren que “progressa adequadament”, el consistori celebra que la intervenció presentada integra l’edifici protegit de la Farinera i deslloriga tota la zona. “Ara es veu l’aposta per la nova activitat econòmica i una nova zona residencial que respon al model de ciutat pel que apostem”, assegura Moreno.

Torre Barceló. Foto: R.Gallofré
L'alcalde, amb l'arquitecte de la Torre Barceló. Foto: R.Gallofré


Que el lloguer sigui de qualitat

I tot això qui ho paga, que va preguntar Pla mirant-se Nova York. Stoneweg preveu una inversió de 21,37 milions per a la torre de 26 plantes ii 16.300 metres quadrats de sostre residencial on s’hi podran fer un màxim de 192 habitatges lliures en règim de lloguer. La seva representant Emma Bellosta ha explicat que l’aposta per Mataró s’emmarca en “l’elaboració d’un portfoli de lloguer de qualitat. A Espanya hi ha una gran necessitat de producte de lloguer i el parc disponible està per sota de la mitjana europea i proc professionalitat. Són propietats antigues i de poca qualitat. Nosaltres busquem crear edificis d’alta qualitat i d’alta sostenibilitat i eficiència energètica”. I en aquestes han estat qui han apostat pel projecte de la Torre Barceló. 

Com quedaran els entorns de la Ronda Barceló

Com quedaran els entorns de la Ronda Barceló


Un edifici verd, fragmentat i integrat


La Torre Barceló l’ha concebut i parit Batlle i Roig Arquitectura, un bufet d’arquitectes prestigiós que per mitjà d’Enric Batlle ha explicat el detall de tota la intervenció i el futur edifici. Com a elements importants hi ha l’aposta per la sostenibilitat i el verd amb la màxima qualificació ambiental com a objectiu, el disseny fragmentat que vol evitar ser un bloc gros, l’aposta per la ceràmica com a material de construcció o la integració de l’edifici amb els entorns. “Té un volum important perquè s’integra amb l’entorn de manera que hem contribuït no només en l’edifici sinó a tota la ronda i el sector del front de mar sabent que fèiem l’edifici més alt del Maresme, una fita per l’skyline de la ciutat i la comarca”. L’arquitecte ha remès a l’edifici Parc Glòries de Barcelona, al districte del 22@ com a parangó de l’estil i el color que tindrà la Torre Barceló i ha citat Josep Antoni Coderch com a referent de l’arquitectura disgregada que desprèn el projecte.

Dels 26 mesos d’obres, durant els primers dotze els treballs es concentraran només en la torre i un cop s’hagi alçat ja els primers pisos d’aquesta, PUMSA començarà a intervenir en els entorns per 684.000 euros i s’espera que les obres de l’edifici i la urbanització acabin plegades.

Torre Barceló. Foto: R.Gallofré
Enric Batlle, arquitecte de la Torre Barceló. Foto: R.Gallofré


Les característiques de la futura Torre Barceló

 • Serà una torre esglaonada, cada cop més petita i enretirada de primera línia a mesura que creixen les 26 plantes.
 • A les plantes baixes hi haurà tres locals comercials de 2.500 metres quadrats. S’aposta perquè siguin de restauració.
 • L’edifiici aposta pels serveis i espais comuns de manera que els veïns tindran sales i espais “per fer comunitat”.
 • 192 habitatges, tots de lloguer, amb predomini dels habitatges de 2 dormitoris i alguns de 3 dormitoris.
 • Hi ha terrasses comunitàries en els dos primers pisos per al gaudi comunitari. Tots els pisos tenen balcons exteriors.
 • A la planta 3 hi haurà una piscina comunitària que, per alçada, tindrà vista directa sobre el mar quedant per sobre de les vies del tren.
 • Aposta pel verd amb entorns amb molta vegetació i espais comuns, llocs per seure o terrasses.
La Torre Barceló, amb la Farinera en primer terme
La Torre Barceló, amb la Farinera en primer terme

 

 • Continuïtat del verd “que sembla que remunti l’edifici” entre les palmeres de l’entorn i els elements naturals de les plantes de l’edifici.
 • Voluntat de crear entorns humits i frescos, amb predomini de zona de ombres. Aprofitament de l’aigua fluvial, sensació d’illa de frescor i refugi climàtic.
 • Els entorns seran també hotel d’insectes i papallones i s’hi plantarà planta autòctona catalana i del medi maresmenc.
 • El 51% de l’àmbit serà permeable en la línia de l’aprofitament i la gestió hídrica i com a seguretat
 • Aposta per la ceràmica com a material de construcció per a la façana. “Aguanta molt millor la temperatura”, asseguren.
 • Predomini exterior de diverses tonalitats de colors entre marronosos i verdosos amb sensació de relleu propi de la ceràmica. S’intenta respectar el color de la façana marítima de Mataró.
 • L’edifici estarà connectat al sistema de TubVerd de Mataró. Aspira a qualificació energètica Green internacional.
 • Tindrà aparcament de bicicletes propi i punt de recàrrega per a vehicles elèctrics.
Torre Barceló. Foto: R.Gallofré

Emma Bellosta, de la inversora de la Torre Barceló. Foto: R.Gallofré

 

Comentaris (41)

Imatge de l'edifici enganyosa Fa 5 mesos
Veig que la imatge està falsejada, fent que es vegi molt més baix del que serà. Veure l'alçada dels pisos de l'edifici de cinc plantes que hi ha respecte l'alçada de les plantes del nou edifici. Com a mínim serà dues vegades més alt del que han representat.
jordi Fa 5 mesos
Solo espero que las 200 familias utilicen la bicicleta o el patinete pq como todos intenten acceder en coche......jajajajjajajajaja solo imaginarmelo me parto.
Esther Fa 5 mesos
Poques vegades a la meva vida he vist un exemple de mala gestió com aquest: un edifici horrible, agressiu i que vidrà a perpetuar la mala imatge que l'actual consistori ha permès que hagi adquirit Mataró. No treballeu (això és un dir) pels mataronins que us varen votar, treballeu en contra. Voldria saber quins interessos teniu al voltant d'aquest assessinat urbanístic....
Carles Fa 5 mesos
Amb tots els meus respectes la trobo, lletja a més no poder. Treurá visió del mar a molts veins, desentonarà sí o sí amb l'entorn i altres detalls que no calen i ja en comentat abans. Crec que Mataró si vol ser exemple hauria d'apostar per altre mena d'edificació, no aquest "vejam qui la te més gran".
Rosa Fa 5 mesos
Cómo queréis hacer tantos pisos en tant poco espacio ? Será como un hormiguero y ves a saber qué tipo de gente se va ha instalar Ufff una locura
Espero que si es fa no els tractin diferent a la resta de mataronins Fa 5 mesos
Diuen que serà de lloguer lliure?. Que passa amb allò de la suspensió de llicencies per nous edificis de més de 600 metres de sostre amb reserva del 30% de habitatge públic. Ja saben aquest inversors que han de regalar el 58 pisos.
Hahahahaha! Fa 5 mesos
Aquest edifici surt buscant imatges TORRE DE BABEL
Carme Fa 5 mesos
No seria millor rehabilitar totes les cases buides que tenim a Mataró? No sé qui vol aquest model de ciutat. Jo no.
Ina Fa 5 mesos
la massificació a la zona pot ser estratosfèrica digne d'estudi. esperem tingui espai la mateixa ronda Barcelò i carrers q la creuen per fer diverses zones verdes q donin aire a tanta gent q a algun lloc hauran d portar els nens a jugar,la gent més gran a passetjar, gent a prendre el sol o l'aire,perquè la poden cagar ben cagada. sobretot evitar q sigui un cumul d gentussa incivica-delinquent q amb pisos d protecció aprop no tenim clar...a veure si estan a l'aguait abans q passi.
Guifré Fa 5 mesos
Exm. Ajuntament, saben vostès que són els polítics que han fet més capgrossades en tota la història de la ciutat de Mataró?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive