Infografia de la Torre Barceló, que tindrà amb 26 plantes
Infografia de la Torre Barceló, que tindrà amb 26 plantes

Nou pas endavant per a la polèmica Torre Barceló

L’edifici de 26 plantes, que genera un gran debat ciutadà, més a prop de ser una realitat després de l’aprovació del projecte per part de la Generalitat

Mataró tindrà una torre de 26 plantes i 84 metres a primera línia de mar, que serà l’edifici més alt de la ciutat. Un projecte polèmic, que genera un fort debat ciutadà, però que cada cop és més a prop de ser una realitat.

Aquest dijous, dia 9, es va certificar un nou pas endavant per al projecte amb l’aprovació, al Ple municipal, del text refós del Pla de millora urbana de l’Illa de la futura Torre Barceló. La Generalitat, a través de la Comissió Territorial d’Urbanisme, ha aprovat el projecte, incorporant-hi una sèrie de prescripcions tècniques que no suposen cap variació important.

El govern, format pel PSC i En Comú Podem Mataró i que té majoria absoluta, va votar a favor del text refós del projecte, mentre que ERC i Junts per Mataró es van abstenir i C’s hi va votar en contra. Els republicans van assenyalar, a través del seu portaveu, Francesc Teixidó, que el debat havia d’anar més enllà de qüestions tècniques.

L'oposició tem que sigui una "operació d'elitisme urbà"

“Caldria deixar clar a la ciutadania què es pretén amb obres com aquest”, va afirmar Teixidó, que considera necessari “explicar quins equipaments tindrem per atendre tota la gent que viurà en aquesta torre i en tots els nous sectors”. El portaveu d’ERC també va expressar el temor que s’acabi duent a terme “operacions d’elitisme urbà com altres governs del PSC estan aplicant a altres municipis”. Alfons Canela (Junts per Mataró) va reiterar que no estan d’acord amb el planejament aprovat.

El solar on es construirà la Torre Barceló. Foto: R. Gallofré

El solar on es construirà la Torre Barceló. Foto: R. Gallofré

La torre preveu comptar amb un màxim de 192 habitatges

El projecte, en tot cas, segueix endavant, i tot depèn ja de quan el promotor de l’obra estigui disposat a començar-la perquè Mataró sumi un nou gratacel al seu front marítim. En aquest cas, el més alt de la ciutat, de llarg. La torre preveu comptar amb un màxim de 192 habitatges, espais comercials i per a oficines a les plantes baixes, i als seus entorns es crearà, a banda d’una plaça, un pas inferior fins a les instal·lacions portuàries, projecte vinculat a la futura remodelació de l’estació de rodalies.

Pel que fa a l’edifici en si, de 26 plantes, està dissenyat per Batlle i Roig, un prestigiós despatx d’arquitectes amb projectes residencials, esportius i d’equipaments arreu de l’Estat. La construcció pren una forma romboïdal que es descompon volumètricament, amb plantes que reculen de forma successiva en alçada, i que acaba prenent una forma gairebé cubista.

L’edifici ha de ser el símbol de la regeneració de la Ronda Barceló i també del sector d’Iveco-Pegaso. La construcció d’un edifici tan alt, però, no ha estat ben rebut per tothom i a les xarxes socials ha generat una gran controvèrsia.  

Comentaris (8)

Audrey Fa 1 any
Com a expert en enginyeria civil mèdic, polítiques de desenvolupament i salut sostenibles, econòmiques, econòmiques, sostenibles, reduccions ecològiques de les factures d’energia, accessibilitat a l’habitatge per als ciutadans de Mataró, les normes ISO 14000 són una obligació europea que exigeix ​​polítiques energètiques aïllament tèrmic del soroll més la nova norma ISO Elevadors sanitaris Covid-19 ventilació de l'edifici reduint els coeficients de partícules de CO2 més p
Audrey Fa 1 any
un gran edifici és bo, però quines són les polítiques sanitàries, socials i energètiques a més des del Covid-19, els llocs públics s’han convertit en un problema la seguretat contra incendis dels ascensors comuns són els avantatges turístics estratègics de Mataró
Attilio Fa 1 any
Estoy de acuerdo con la construcción, la zona cercana a la estación está olvidada , terrenos con restos de paredes de fabricas, aceras destruidas y cercos deteriorados, mejorará el aspecto e impulsará otras inversiones.
mataronina Fa 1 any
a veure si a la fi fem una ciutat pròspera de veritat i no la ciutat decadent on els amos son els delinquents i plena de solars i locals okupats.Això si per molt que millorem aquest entorn de prop de l'estació si no ens carreguem la delinquència i la xusma q hi ha no podrem mai fer una ciutat pròspera perquè ningú vindra a invertir a una ciutat insegura que li faci perdre inversions,ho diem també per l'aposta per el port,ple de delinquents a algunes hores. doncs aquí lo mateix, fora XUS
Alfred Fa 1 any
El pla urbanístic de la ciutat no hauria de permetre introduir alçades tan fora de skyline actual. Convertir la ciutat en una serralada d'edificis d'aquesta alçada pròpies de les especulacions de fa 40 anys allunya Mataró de les seves arrels ja llunyanes i amb això, més. No haurien hagut de deixar sortir mai aquesta i les altres torres de les afores de Mataró.
Alfred Fa 1 any
El llegat de Bote serà en forma de urbanització massiva i projecte urbanístic fora de context...
Iván G Fa 1 any
Impulsar aquell tram de la Ronda Barceló és necessari. Aquell tram està buit, deixat i totalment abandonat, mostra una decadència absoluta. De veritat hi ha qui el vol així el carrer??
A Mataró això no fa falta. Fa 1 any
Quina mania de destrossar el poc que li queda a la ciutat. Preocupeu-vos un xic pels barris.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive