Concert de la Raiz al Parc Central per Les Santes de 2017. Foto: R.Gallofré
Concert de la Raiz al Parc Central per Les Santes de 2017. Foto: R.Gallofré

Les Santes 2020: 8 escenaris en 8 barris i 3 dies d’actes

L’Ajuntament ofereix a entitats i empreses culturals locals programar les activitats del 'Mataró s'enlaira' coincidint amb les dates de Santes

Seran 3 dies, del 25 al 27 de juliol. En quatre franges horàries i seran espectacles d’entre 15 i 45 minuts que s’oferiran perquè siguin programats per professionals, empreses i entitats culturals de la ciutat. Hi haurà 8 escenaris en paral·lel en 8 barris de la ciutat i es dirà ‘Mataró s’enlaira’. Aquest és el format de la programació que es farà a Mataró aquest 2020 per Les Santes.

L’Ajuntament ha obert una convocatòria perquè entitats i empreses culturals de la ciutat programin les actuacions que han hagut de suspendre per la pandèmia o que els permetin mostrar la seva activitat. Planteja així una mena de festival cultural descentralitzat que es complementarà amb la resta de programació. Es combinaran espectacles professionals -que òbviament seran remunderades- de proximitat amb propostes amateurs. Serà en 8 espais de Mataró, habilitats per acollir un màxim de 800 persones cadascun d’ells. I no hi haurà programació nocturna: els actes s’acabaran abans de les 24 hores. Tota la programació quedarà supeditada a la situació sanitària del moment.

Les diferents franges alternaran programació de grups, infantil i actes d'entitats que hagin quedat suspesos. Es vol així obrir la porta a recuperar cites del calendari festiu que la Covid-19 hagués fet suspendre. 

Nova marca ‘Mataró s’enlaira’

L’Ajuntament intenta deslligar aquesta programació del nom de Les Santes tot i que neuràlgicament se celebri en els dies habituals de la Festa Major. Aquests 8 escenaris conformaran la programació de ‘Mataró s’enlaira’. Les ubicacions seran vuit escenaris repartits per diferents barris: Rocafonda, Molins-Cirera-Camí de la Serra-Vista Alegre, El Palau- Escorxador-Havana, Centre-Eixample, Pla d’en Boet, Peramàs, Cerdanyola i La Llàntia-Via Europa

Una festa de “democràcia cultural”

Segons l’Ajuntament aquesta aposta és per respondre al “repte de realitzar actes culturals on s’acompleixin les mesures de prevenció establertes per les autoritats i es garanteixi la seguretat de les persones pel que fa al risc de contagis”. La proposta descentralitzada es presenta com “una oportunitat per plantejar una festa des de l’òptica de la democràcia cultural, que ajudi a reactivar el teixit cultural local i arribi a diferents públics i espais de la ciutat”.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive