Concert dels Amics de les Arts. Foto: R.Gallofré
Concert dels Amics de les Arts. Foto: R.Gallofré

Mataró s’enlaira: les 'no Santes' costaran 250.000 euros

El programa del ‘Mataró s’enlaira’ que es farà durant els dies de Santes donarà feina a 450 persones i 18 entitats s’han postulat per participar-hi

Mataró s’enlaira és el nom del programa d’actes que l’Ajuntament de Mataró està preparant per les dates de Les Santes però sense dir-li Santes. Seran tres dies de programació diurna, en 8 escenaris de la ciutat situats en 8 barris diferents i en paral·lel. El pressupost de la proposta se n’anirà fins els 250.000 euros i a la convocatòria pública oberta a entitats locals per participar-hi hi han respost 18 associacions de la ciutat.

El Mataró s’enlaira seran tres dies de programació cultural pensades per substituir Les Santes que segurament desapareixeran com a marca. L’Ajuntament confirma que no hi haurà botiga, ni samarreta ni merxandatge de la Festa Major i que en el seu lloc es farà un succedani que ha de servir “per activar el sector professional de la cultura, que ha patit les conseqüències de l’aturada d’aquests mesos, col·laborar en la reconstrucció social, afavorir a la reactivació de les entitats i associacions de la ciutat, contribuir a la protecció del teixit empresarial, artístic i creatiu i generar llocs de treball incentivant el consum cultural”.

Es preveu que en el desenvolupament de la festa hi participin aproximadament una cinquantena d’empreses i professionals, que donarà feina a més de 450 persones. Pel que fa a les entitats, 18 han respost a la crida per presentar alguna proposta per ser inclosa a la programació. El pressupost previst de 250.000 euros suposa que no s'arribarà als 500.000 euros d'estalvi respecte el pressupost original de Les Santes. Cal recordar que l'acord municipal de tots els grups estipula que el sobrant de la partida es destini a la reconstrucció social i econòmica de Mataró post-Covid19.


Inici i final amb lapandèmia  molt present

La programació del “Mataró s’enlaira” estarà pensada per a tots els públics i combinarà espectacles professionals de proximitat amb propostes amateurs i d’entitats de la ciutat. La programació inclou un espectacle d’obertura i un de clausura que es duran a terme simultàniament en diferents espais de la ciutat, per arribar a un màxim de públic sense aglomeracions i seran retransmesos en directe per Mataró Audiovisual. La programació començarà el 25 de juliol amb un acte simbòlic d’agraïment als que han estat cobrint la pandèmia i acabarà amb un homenatge a les víctimes i els seus familiars, la nit del 27 en l’horari habitual dels Focs de Santes.

 

 

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive