La mascareta serà obligatòria sempre, en espais oberts i tancats

El Procicat aprovarà un enduriment de la protecció i tot i mantenint la distància d,1,5 metres s’haurà d’anar amb mascareta

L'ús de la mascareta serà obligatori sempre. El Govern de la Generalitat ha aprovat que aquesta mesura de protecció i prevenció per la Covid-19 s'apliqui tant en espais públics com tancats encara que es pugui garantir la distància de seguretat d'1,5 metres. 

La portaveu del Govern Meritxell Budó ha dit avui després de la reunió del consell executiu que l'ús obligatori de la mascareta evitarà més "relaxament" entre la ciutadania. El Procicat es reunirà entre avui i demà per aprovar la decisió.

La mascareta és obligatòria pels "riscos" que s'estan assumint

La consellera de Salut Alba Vergés havia anticipat aquesta petició unes hores, en una entrevista radiofònica. Vergés justifica que la mascareta esdevingui obligatòria pel comportament de l'epidèmia, però també de la societat i els "riscos" que s'estan assumint. "Comença a haver molta més mobilitat i per disminuir els riscos crec que és important prendre aquesta mesura", ha dit Vergés.

restaurant mascareta

Les mascaretes s'han deixat de veure en poques setmanes en molts espais com les terrasses

La gent que no compleix

 "molta gent està espantada perquè veu que la gent no compleix"

La Consellera ha constatat que "molta gent està espantada perquè veu que la gent no compleix", i tampoc ho entenen els professionals sanitaris després del que han viscut. Així doncs, ha defensat portar la mascareta com a norma general a tot arreu, es pugui mantenir distància o no. Ha deixat l'esport fora i també ha reconegut que és "més complicat" a la platja, però ha indicat que sí que s'ha de portar en els trajectes. Sobre les possibles multes, ha recordat que tota norma porta la seva part de sanció.

Cal recordar que va ser amb l’entrada en vigor de la fase de represa i el final de l’estat d’alarma, el 19 de juny, que la mascareta va passar a no ser obligatòria en cas que hi hagués distància física entre persones.

Arxivat a:

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive