Contenidor brossa neteja. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Contenidor brossa neteja. Foto: R.Gallofré

Mataró urgeix els municipis veïns a actuar contra el “turisme de residus”

La capital del Maresme alça la veu pel desbordament de contenidors per la brossa que hi dipositen veïns de localitats amb porta a porta

VLM Capgros 1350x366 0322
 

El que es coneix com a “turisme de residus” és una pràctica estesa sobretot en municipis amb recollida porta a porta. Els veïns de determinades localitats, per no haver de complir amb el sistema, van al poble del costat a tirar-hi la brossa. A Mataró fa anys que es produeix aquest fenomen i ara és l’Ajuntament el que alça la veu responsabilitzant-ne directament els municipis veïns. “Nosaltres no podem assumir els seus residus, no és just”, assegura el regidor Xesco Gomar.

Mataró té diversos lineals de contenidors als punts colindants amb d’altres municipis que sistemàticament es desborden. “Són punts negres de la recollida perquè tenim gent que no viu a Mataró i que hi que hi llença la brossa. Demanem la implicació dels municipis perquè no tenim capacitat d’assumir els seus residus si no els cobrem la taxa, no és just”, assegura Xesco Gomar. El regidor adverteix que “si els municipis del nostre entorn no es responsabilitzen d’aquesta gent anirem al Consell Comarcal perquè s’hi tracti aquesta problemàtica”. Mai abans s’havia situat el turisme de residus tant al centre de la diana.

Càmeres de vigilància als punts negres


La problemàtica és evident sobretot a zones com Cerdanyola, la Llàntia o algunes urbanitzacions on veïns de localitats amb porta a porta com Argentona hi dipositen la seva brossa. Explica l’Ajuntament que la seva és una “lluita constant contra el desbordament de containers” i estudia instal·lar càmeres de videovigilància en determinats punts negres per identificar i sancionar les persones infractores. “Hem d’imposar-nos, el respecte i el civisme pel que és de tots és innegociable”, assegura Gomar. Les càmeres de videovigilància no tenen un calendari tancat però el regidor voldria que s’instal·lessin en el decurs del 2023.

Menys desbordaments i campanya d’estiu


A més de combatre el turisme de residus, l’Ajuntament de Mataró té com objectiu evitar desbordaments de lineals de contenidors que es desborden. Volen menys i menys duradors en el temps. Igualment també volen reforçar l’ús de l’aigua amb més freqüència de neteja de contenidors en la campanya d’estiu per evitar la problemàtica de la pudor.

Comentaris (11)

ISABEL Fa 6 mesos
Al meu carrer cada dia es un espectacle. Venen en cotxe i a peu, ho omplen tot i deixen una decoració impressionant. No se d’on venen però hi ha de tot: des d’armaris, neveres, cadires taules, matalassos….
Mataroní empipat Fa 6 mesos
La casa gran deu tenir diners de sobre per comprar dispositius de videovigilancia per.... veure qui llença la brossa!!!! De veritat??? Senyors del ajuntament!! Per favor!!! com si no haguessin altres problemes molt mes seriosos a la nostra ciutat: Barris conflictius, delinquencia, ocupació, infraestructures pendents, etc...
joan Fa 6 mesos
es una manera de despistar com tot el que fa l'ajuntament per amagar que no fan la seva feina de recollir contenidors ni paperes ni netejar la ciutat ni mantenir parcs i jardins, ni mantenir ni tant sols semàfors, és que és únic el que passa amb Mataró, amb la ciutat de les més cares en impostos però alhora de les més pobres, insegures i pitjor gestionades i que pitjor servei dona per part d'uns incompetents. Excusa
Caracarton Fa 6 mesos
Tranquilos, en Mataró somos expertos en acoger y coger basura de todos los sitios.
Càmeres? millor probes de ADN Fa 6 mesos
Entenc que el tema brossa, per aquest ajuntament, és més important que el tema seguretat. Posaran càmeres de vigilancia per controlar qui tira la brossa però no per qui roba, okupa.....?. Poseu càmeres enfocant on viuen okupes delinqüents i tindreu proves del que està passant.
Plaça Pintor Cusachs Fa 6 mesos
Cada dia, al matí sobretot. Surten autopista tiren als contenidor d'allà i tornen a marxar. Com solucionar? Molt fàcil fer treballar a la policia. Unes quantes actes i apañao! Ah currar la policia? uy perdó!
Oriol Calvo Fa 6 mesos
Crec que posant agents cívics una temporada això es pot aturar. Ar bé, dubto que els incivics que fan turisme d'escombraries s'aturin fàcilment. D'entrada els haurien de sancionar. Jo, com argentoní, quan he vist algú carregant brossa al cotxe els dic que no han de fer, que a Argentona tenim un sistema d'autèncic luxe i que és que et recullen les escombraries a la porta de casa. Molt millor sistema que el dels contenidors de Mataró!
Jaume Fa 6 mesos
Quina excusa més estúpida per amagar la incompetencia de la gestió de la brossa i els control dels nostres incivics.
Fins Fa 6 mesos
También vienen de Argentona a llenar las papeleras del centro que se tiran todo el fin de semana sin recoger?? Que cara más dura este ayuntamiento. Luego la basura de chusma que acoge y que roba, quema y ocupa que tiene que decirnos el ayuntamiento?
8 apellidos catalanes Fa 6 mesos
Els primers que porten residus a Mataró són els de l'Ajuntament de Mataró: delinqüència, okupes, menes, lladres, politics, etc. De que us queixeu ara?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive