Per què he de reciclar si ja ho fan per mi?
Per què he de reciclar si ja ho fan per mi?

La recollida selectiva del Centre es multiplica fins al 90% amb el nou sistema

L’Ajuntament valora positivament la recollida mòbil, començarà a sancionar els qui la incompleixen i estudia com estendre-ho a altres zones de Mataró a partir de 2025

El percentatge de residus recollits separadament al Centre de Mataró s’ha multiplicat, més del doble i quasi el triple, del 35% al 90% amb l’entrada del sistema de recollida amb contenidors mòbils. Són dades que ha facilitat l’Ajuntament de Mataró, que expressa la seva satisfacció i que creu que encaminen la ciutat a poder complir amb els objectius de recollida selectiva marcats a nivell català i europeu pel 2030. A partir de 2025 el sistema s’hauria d’estendre a més zones de Mataró.

“Estem molt satisfets i s’ha acabat el debat. Els números són espectaculars i estem en situació de dir que si Mataró vol, pot: arribarem als objectius de recollida selectiva que ens marca Europa”, valora el regidor Xesco Gomar. La recollida selectiva mòbil a part del Centre és una de les darreres novetats del contracte de la brossa que han entrat en vigor. Ha requerit de mesos d’informació, campanya d’agents al carrer i modificacions com les noves manetes per obrir els lineals de contenidors, però ara es dona per consolidada amb les dades d’èxit. “Toca anar pensant en com ho ampliarem en altres zones”, ha dit Gomar. No serà abans del 2025, però. No entra dins l’actual licitació.

“La gran majoria ho fa de manual”. Amb aquesta expressió des de l’Ajuntament s’agraeix a la gran majoria de veïns de la zona, que fan bon ús del sistema. Tot i que reconeixen que han hagut de reforçar la recollida a les zones limítrofs que van amb el sistema tradicional (i al que acudeixen els ciutadans) les dades asseguren que el 80% de veïns i el 60% dels habitatges de la zona d’influència participen regularment de la recollida per dies.

Sancions a qui incompleix


Qui incompleix? Doncs prop de 100 bosses a la setmana que es dipositen bé al carrer o bé a les papereres i que l’Ajuntament recull, analitza i procedeix a informar o sancionar a les persones o negocis que incompleixen el sistema de recollida mòbil i el porta a porta comercial. S’han obert ja 15 expedients sancionadors i la Policia Local s’incorporarà al seguiment. “Necessitem que es compleixi i perseguirem a qui no ho fa”, explica 

Comptant aquestes bosses que s’abandonen fora dels contenidors, el percentatge real de separació baixa al 82%, encara per sobre dels objectius.

 

Comentaris (6)

Carme Fa 1 any
La notícia és positiva i els carrers sense contenidors durant el dia miilloren. Llàstima que alguns s'han posat a separar residus només per por a ser multats. Estaria bé introduir el sistema - tan aviat com sigui possible- a l'Eixample, Peramàs, Cerdanyola i anar ampliant. Es tracta d'anar-hi implicant als mataronins i nines.
Maria Carme Fa 1 any
NO M'HO CREC! Estic convençuda de que aquesta "noticia" es falsa. L'ha creat l'Ajuntament per a fer veure que tot funciona com una seda. Jo segueixo separant com sempre, llençant la brossa als contenidors que toquen, com sempre, i com jo, tothom! Es que us creieu que la gent es estúpida? A qui voleu enganyar? O sigui, que compliquem el sistema un 1000%, i ara tota la gent ja recicla com cal? Va, home, va, que no ens mamem el dit!!
Maria Gràcia Fa 1 any
Als barris al 2025? En serio? Tant costarà conscienciar el personal de la diversitat cultural? O potser pensen "jo ja no hi seré, ja s'apanyaran"?
Marta Fa 1 any
Era d’esperar. Falta que diguin quantes llars utilitzen aquest sistema i quantes van als barris veïns, els meus contenidors estan més plens que mai, alguna vegada no he pogut llençar l’orgànica de ple que estava el contenidor!
jordi Fa 1 any
Ya se ha demostrado que la gente del centro es cumplidora, educada, comprometida, empática y civica, ahora el consistorio tendría que cumplir sus obligaciones y ponerse a trabajar y limpiar el centro de OKUPAS ( q van con sus perros PPP sueltos sin bozal y sin higiene, que dejan las basuras en cualquier lado, cuando no, las lanzan por las ventanas , etc...). Reactivar el eje comercial no será mala idea y si no valemos para nada más intentar activar el turismo.
locu Fa 1 any
doncs multiplicar per

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive