Vista de la urbanització de Can Quirze, una de les que tindrà porta a porta. Foto: R. Gallofré
Notícies relacionades
Vista de la urbanització de Can Quirze, una de les que tindrà porta a porta. Foto: R. Gallofré

La recollida porta a porta arriba a les urbanitzacions de Mataró

Totes les urbanitzacions adoptaran el nou sistema de recollida a l’octubre, i se’n retiraran els contenidors que molts cops són ‘punts negres’

La recollida de la brossa domiciliària porta a porta arribarà a Mataró aquesta tardor. El mes d’octubre entrarà en funcionament, en paral·lel, a totes les urbanitzacions del terme municipal. Fins ara, només s’ha adoptat aquest sistema de recollida a nivell comercial.

El porta a porta a les urbanitzacions de Mataró és la darrera de les novetats del contracte de la brossa i la neteja de la ciutat que queden per entrar en vigor. L’Ajuntament ha tot just iniciat la campanya de comunicació, amb els veïns de Vallveric. Faran reunions i tallers amb les diferents urbanitzacions, una per una, per acabar de definir el sistema de recollida que s’hi implementarà. La data d’entrada en funcionament està fixada, però: a finals d’octubre d’aquest 2022.

Al terme municipal de Mataró hi ha sis urbanitzacions, unes 700 parcel·les on hi resideixen aproximadament unes 2.000 persones. Els veïns de La Fornenca, Can Quirze, Cal Marquès, La Cornisa, Les Sureres/Santa Maria i Can Vilardell seran els primers mataronins a qui se’ls recollirà la brossa porta a porta, d’acord a un calendari establert de fraccions per dia. Fins ara el porta a porta s’ha limitat al comerç. Sí que hi ha porta a porta en localitats veïnes com Argentona o properament Llavaneres. El porta a porta, com la recollida selectiva mòbil del Centre de Mataró, permet augmentar i molt la separació correcta de residus.

Així funcionarà la recollida porta a porta comercial de Mataróa. Foto: ACN

Recollida porta a porta. Foto: ACN


Retirar contenidors que són punts negres


Amb el porta a porta a les urbanitzacions, l’Ajuntament farà retirar els lineals de contenidors que hi ha que són alguns dels “punts negres” de la recollida de brossa. “Tenir contenidors a les urbanitzacions no només és un problema logístic, sinó que a més en molts casos converteix aquells punts en llocs d’abocaments irregulars i descontrolats”, explica el regidor Xesco Gomar. També són punts propicis per al denominat “turisme de residus”. Els responsables municipals asseguren que les primeres reunions informatives amb les urbanitzacions estan resultant positives: “tenim bona rebuda i ens diuen que ens estan esperant per al nou sistema”, diu Gomar.

Comentaris (5)

Remei Fa 6 mesos
Quan comprovint en quin estat estan els carrers i camins que duen a les cases ,no tindràn collons de pujar amb el camió.
Mike Fa 6 mesos
A l'ajuntament també es fa la recollida porta a porta ?? Allà hi ha molta merda per treure !!
Pilar Fa 6 mesos
La recollida de la brossa al centre, em va semblar molt feixuc per l'horari. Pero reconec que el centre està més net. Tot és acostumar-se. Hi estic a favor!!!
Yago Fa 6 mesos
Porta a porta en el comerç? I per que el nou condis de la nacional va deixa els contenidors plens al 100%? Ho saben els treballadors?
Pregunta Fa 6 mesos
Significa això que vindrà la policia a tirar a l'orgànic els que fan botellón al Parc Forestal o per això encara no?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive