Jordi Juanola en una imatge d'arxiu. Foto: R.Gallofré

L’Homs defensa el lideratge i altres moments de la jornada

L’equip de Charly Giralt es desfà del Calvià, últim classificat, i manté a ratlla els rivals en la lluita pel primer lloc

La UE Mataró-Homs suma la dinovena victòria de la temporada, a costa del cuer, i segueix al capdavant de la classificació del seu grup de la Lliga EBA. L’equip de Charly Giralt, fins ara, només ha perdut tres partits. Aquest cap de setmana, a la pista del Calvià, es va treure la son de les orelles a partir del segon quart. Repassem aquest partit i la resta de la jornada amb presència mataronina.

Bàsquet

• Calvià 58-79 UE Mataró-Homs

El 18 a 18 del final del primer quart va deixar pas a un +10 a favor de l’Homs en el segon període. El cuer va resistir fins l’últim parcial, quan un 16-27 va sentenciar el duel. Gerbert Martí, amb 20 punts i 11 rebots, va ser el millor del conjunt mataroní i del partit.

• Mataró Parc Boet 64-66 Basket Mallorca

El conjunt balear, que com l’Homs només ha perdut tres partits, es va acabar imposant. De totes maneres, el Boet va vendre cara la derrota. Ja és habitual, sobretot quan juga a casa. El 13-22 de l’últim quart va ser decisiu. Ruiz, 10 punts i 4 rebots, va ser el més ben valorat dels locals.

• Viladecans 67-56 Advisoria Boet Mataró

El Boet guanyava de tres al descans, però a la segona meitat el Viladecans va ser superior. Irene Broncano, que va anotar 10 punts i va capturar 9 rebots, va ser la jugadora més ben valorada de l’Advisoria.

Futbol

• L’Escala 1-0 CE Mataró

Un gol d’Ignasi a les acaballes de la primera part va resoldre el partit a favor del líder. El Mataró ho va intentar tot i va competir contra el millor conjunt de la categoria, però ara ja encadena quatre derrotes seguides i cau a la vuitena posició.

Hoquei sobre patins

• El Vendrell 6-5 CH Mataró

Set jornades després, el Club Hoquei Mataró torna a perdre. L’equip d’Albert Larrea, de totes maneres, segueix líder.

Waterpolo

• Assolim CN Mataró 18-6 Tenerife

Després del 6 a 3 del primer quart l’Assolim va ajustar la defensa i es va acabar el bròquil. El parcial global dels dos següents períodes va ser de 9 a 1. Sevenich i Keszthelyi, amb 5 gols cada una, van ser les jugadores més inspirades en atac. El Mataró es manté colíder amb el Sabadell.

• CN Mataró 15-12 Canoe

El CN Mataró segueix ferm a casa. El conjunt de la capital del Maresme només ha perdut dos partits jugant com a local.

Handbol

• OAR Sabadell 40-25 Hapo Joventut Mataró

El Hapo, que segueix tercer per la cua, no va trobar resposta al potencial ofensiu del rival. Al descans, el conjunt del Vallès ja manava (17-11). A la segona part va acabar de trencar el partit.

• Hapo Joventut Mataró 18-19 Llevant

L’equip de Mataró perd una posició i ara és cinquè després de caure a casa davant el conjunt valencià. Cap dels dos equips va saber atacar amb constància i, al final, les visitants van aprofitar el marcador baix per sorprendre i emportar-se els punts.

Futbol sala

• Futsal Marlex Mataró 5-4 Canet

Miquel, en dues ocasions, Alejandro i Pol, van fer els gols del Futsal en el duel comarcal davant el Canet. La victòria fa que el conjunt de Mataró sigui sisè a sis punts de la zona alta.

• Futsal Aliança Mataró 2-0 Sants

Sara Cayuela i Leyre Méndez van fer els gols del triomf local. El Futsal referma la segona posició gràcies a aquesta victòria davant el penúltim classificat.