Convertir-se en tutor d'un familiar per ajudar-lo
Notícies relacionades
Convertir-se en tutor d'un familiar per ajudar-lo

Què fer quan un familiar deixa d’estar capacitat per administrar la seva empresa o capital

Un jutge és qui declara si una persona és o no és incapaç, i qui serà el seu tutor

Segons la fundació Alzheimer Catalunya, al territori català hi ha més de 86.000 casos d’Alzheimer diagnosticats. Aquesta és una de les malalties principals que fa que molts fills o familiars s’hagin de plantejar prendre el control de les finances dels seus éssers estimats. Per tal de preservar els interessos de la persona, es fa necessari que existeixi la figura d’un tutor que es faci càrrec del seus assumptes. 

El procediment per aconseguir la incapacitació d’aquesta persona normalment el pot fer la seva parella, fills, pares, germans, la mateixa persona o el Ministeri Fiscal. El procés es pot iniciar a través d’un advocat i procurador. El jutge valorarà totes les proves, se citarà amb la persona incapacitada i aquesta haurà de fer-se un examen mèdic. Serà el jutge qui declararà o no una persona com incapaç, el seu grau d’incapacitat i qui serà el tutor. Això no significa que el tutor controli tota la vida de la persona, només aquells aspectes que el jutge consideri necessari, com pot ser l’administració dels comptes bancaris o la direcció d’una empresa. És important comptar amb l’ajuda d’assessors i gestors de confiança que també poden ser una forma de deixar les coses clares i evitar malentesos entre familiars i interessos particulars.

S’ha de  tenir present que prendre el càrrec del capital de la persona incapacitada mentre està en vida, no ens fa hereus ni propietaris únics.   

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive