Fer la declaració de la renda
Notícies relacionades
Fer la declaració de la renda

Avantatges de tenir un professional que et faci la declaració de la renda

Les rendes més complicades necessites la supervisió d'un professional per evitar problemes

Ja ha començat la campanya de la renda i amb ella arriben molts dubtes. Si ets d’aquells que ha de fer una declaració senzilla segurament només et caldrà comprovar breument que tot està correcte i confirmar-ho. Si tens algun petit dubte o necessites que et facin una modificació i no saps com fer-ho, sempre pots demanar cita prèvia perquè t’ajudin a l’oficina de l’Agència Tributària. La cita prèvia es pot demanar a partir del dimarts 8 de maig a través d’internet, per l’app de l’Agència Tributària o per telèfon (915530071).

Però has de tenir en compte que a l’oficina de l’Agència, el personal s’encarregarà de respondre els teus dubtes i t’ajudarà a omplir la declaració de la renda per presentar-la però no es farà un estudi del teu cas. Així doncs, si tens una declaració que no és molt simple, és recomanable comptar amb un assessor o gestor. El professional analitzarà la teva declaració i comprovarà que s’hagin aplicat correctament les deduccions autonòmiques i estatals (deduccions per família nombrosa, hipoteca, maternitat, etc.) Així com la declaració d’ajudes o subvencions. També farà un estudi econòmic i t’aconsellarà escollir fer la declaració individual o conjunta.

Una de les parts més importants és que el professional repassarà que a la declaració s’hagi aplicat correctament els rendiments del treball (sous, prestacions per desocupació...). S’assegurarà que tot estigui correcte. També comprovarà altres aspectes com l’aplicació dels mínims per descendents.

Un fet important és que el gestor et pot ajudar a declarar conceptes que  poden no aparèixer a l’esborrany de la declaració. Són conceptes com la compra o venda d’un habitatge, donatius a ONGs, depeses deduïbles pel lloguer, etc.

El professional sempre farà les modificacions necessàries afavorint al client i complint la legalitat. Deixar-ho en mans d’un gestor és una forma d’assegurar-nos que hisenda no ens farà arribar una carta mesos més tard reclamant-nos algun aspecte que desconeixem.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive