Tesla Bot, al detall.
Tesla Bot, al detall.

El tesla bot, què és i com funciona

El futur és ara i els robots intel•ligents amb forma humana arriben de la mà de Tesla.

Una de les companyies més punteres en l’àmbit de la tecnologia actualment és Tesla, liderada per Elon Musk i amb múltiples productes en el seu catàleg més enllà dels vehicles d’última generació com hardware, xarxes neuronals, algoritmes d’autonomia, fonaments del codi i infraestructures d’avaluació que es poden aplicar a diferents àmbits . Tot això ens sona més o menys actual, però el realment sorprenent és el Tesla Bot que estan desenvolupant i que comptarà amb un primer prototip en algun punt sense especificar del pròxim any 2022.

Com si una pel·lícula de ciència ficció es tractés, arriba un avançat robot amb forma humana i un alt grau d’intel·ligència que serà capaç de realitzar diverses tasques  que avui dia fan les persones. Us expliquem tot el que en sabem al respecte a continuació, ja que la quantitat de fascinació que ens desperta és perfectament equiparable a les pors i inseguretats que depara l’arribada d’aquest model futurista.

Què és el Tesla Bot?

“Desenvolupeu la pròxima generació de tecnologies d'automatització, inclòs un robot humanoide bipodal d'ús general capaç de realitzar tasques que no són segures, o que són repetitives o avorrides. Busquem enginyers mecànics, elèctrics, de controls i de programari que ens ajudin a aprofitar la nostra experiència en IA més enllà de la nostra flota de vehicles”, comenten a la pàgina web oficial de Tesla.

Amb un disseny blanc i negre elegant i senzill, tindrà una alçada de 1,72 metres i un pes de 57 quilos, com si es tractés d’un ésser humà en forma. La màxima velocitat de desplaçament que podrà arribar és a 8 km/h i serà capaç d’aixecar fins a 68 quilos en pes mort, mentre que al transportar-los aquesta xifra es redueix als 20 quilos. El seu moviment es realitzarà gràcies a 40 actuadors electromecànics distribuïts per tot el seu cos.

Com funciona el Tesla Bot?

“Crec que serà molt profund... Essencialment, en el futur, el treball físic serà una opció. Si voleu fer-ho, podeu, però no caldrà" – Elon Musk.

Encara no coneixem massa sobre el seu funcionament o els àmbits en els que es començarà a emprar, però si ens fixem en les paraules de Musk podem extraure que està dissenyat per gestionar "tasques perilloses, repetitives i avorrides". Això pot abastar des de les tasques domèstiques de les llars més benestants fins a feines en fàbriques, on cada cop és més comú que els treballadors humans siguin substituïts per màquines que poden realitzar la mateixa feina de forma més eficient  i ràpida.

Aquest és un dels fets que més ens preocupa, a més del aspecte de la perillositat que podrien arribar a assolir aquests Tesla Bot. Per aquest motiu, Musk ha assegurat que serà segur i comptarà amb l'arquitectura de xips d'IA més avançada del món

És aviat per conèixer detalls com la data a partir de la qual passarà a estar disponible o el seu preu, ja que encara es troba a les primeres etapes del seu desenvolupament. Tot i això, des de Tesla ens han promès que el proper any 2022 ja tindrem disponible un primer prototip que sens dubte resoldrà part dels dubtes que encara tenim avui dia.

Font: tesla  

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive