Tesla Model X, un dels vehicles elèctrics d'alta gamma presents actualment.
Tesla Model X, un dels vehicles elèctrics d'alta gamma presents actualment.

Paula Saez

Per què Tesla domina els elèctrics amb tanta diferència?

Elon Musk explica per què Tesla està tan per davant de la competència quan es tracta de la fabricació i venda de cotxes elèctrics.

Tesla és una companyia americana de vehicles 100% elèctrics, amb enfocament prèmium, dirigida per Elon Musk (qui és cofundador d'altres empreses com PayPal o Space X), que deu el seu nom al conegut físic i enginyer elèctric Nikola Tesla. Des de que el Tesla Model S es va presentar el 2008 i la seva producció va ser iniciada a l’any 2012, no hi ha hagut cap vehicle capaç d’igualar-lo. Per aquest motiu, i per la seva visió innovadora, no hi ha dubte en que Tesla està molt per davant de la competència. A continuació us explicarem per què.

Què produeix Tesla i per què està davant de la competència?

Per començar, cal esmentar que Tesla no es coneguda només per els cotxes que produeix, sinó que tant els seus dissenys com els seus components (com bateries, essencials per als vehicles elèctrics i la seva autonomia) també estan en constant innovació. Per aquest motiu, la compra de Maxwell per part de Tesla (valorada en uns 200 milions de dòlars) va ser tan important. Tal i com ha explicat el propi Musk en una entrevista recollida en un podcast anomenat Tesla Third Row:

"L'adquisició ha estat un moment molt important per a nosaltres, sobretot per les tecnologies que s'han desenvolupat, les quals, aplicades de forma correcta als nostres productes, poden tenir un impacte immens".

Un interior diferent a altres models.
Un interior diferent a altres models.
 

Un fet distintiu i molt important per explicar el motiu del domini de Tesla al mercat és que compten amb la seva pròpia tecnologia i eines. Això es tradueix tant a l’hora de desenvolupar els seus propis components com en el comptar amb el seu propi programari, les seves línies d'acoblament, la xarxa de carregadors, els seus propis dissenys i clar, les seves bateries.

De fet, a principis d’aquest mes de setembre, Musk va anunciar que els processos de fabricació que es duguin a terme en la Gigafactoría de Berlín suposaran un redisseny radical en la tecnologia de fabricació dels seus cotxes elèctrics a més d’afegir que: "Hi ha un munt d'innovacions tècniques que durem a terme aquí, i que explicarem en el futur". Per aquest motiu, el Model Y que surti de les línies de producció alemanyes no serà una copia del que coneixem fins ara, sinó que comptarà amb una sèrie d’innovacions radicals. 

D’altra banda, aquest passat mes de juliol es va filtrar que Tesla ha patentat una gran màquina de fosa amb la qual pretén fabricar el bastidor del Model Y pràcticament en una sola peça, amb la qual s’assegura el reduir el temps i els costos de fabricació. Per poder conèixer més sobre totes aquestes novetats haurem d’esperar a que es celebri el 'Battery Day' el proper 22 de setembre. Es tracta un esdeveniment en què el fabricant proporcionarà més informació sobre la nova química de les cel·les, de les bateries, la seva disposició, (probablement sense mòduls) i el seu empaquetament definitiu. També farà públic el calendari per aconseguir arribar a una producció d'un TWh a l'any.

Fonts: Hipertextual y HYE

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive