Elon Musk, al Mobile.
Elon Musk, al Mobile.

Redacció / ACN

Elon Musk defensa a Barcelona el projecte Starlink: Internet a tot el món amb satèl·lits

El fundador de Tesla, al MWC: "A l'agost el projecte Starlink donarà cobertura a tot el món, excepte els pols"

El magnat tecnològic Elon Musk ha pronunciat aquest dimarts una de les conferències més esperades del MWC 2021. Musk ha fet un repàs de tres del seus projectes més sonats, com Starlink, SpaceX i Tesla. Starlink és un projecte que preveu una constel·lació de satèl·lits amb l'objectiu de donar un servei d'internet de banda ampla i cobertura mundial a baix cost.

"Preveiem que a l'agost Starlink donarà cobertura a tot el món, excepte els pols", ha assegurat el magnat nord-americà, que ha precisat que Starlink ja està en funcionament a 12 països i té 1.500 satèl·lits en actiu. "La nostra meta és passar dels 69.000 usuaris actuals als 500.000 en un any", ha comentat Musk, que també aposta per rebaixar el preu del kit de connexió.

"El màxim objectiu: no entrar en bancarrota"

"Ara costa uns 500 dòlars comprar un kit de Starlink –que incorpora una petita parabòlica-, és el mateix preu a tot el món. Només canvien alguns impostos i taxes de frontera. Després són un 100 euros al mes de funcionament. Volem veure si el podem baixar a 250-300 dòlars", ha precisat el magnat tecnològic.

"Honestament, estem perdent diners amb aquest terminal ja que produir-lo costa més de 1.000 dòlars", ha assenyalat Musk, que irònicament ha reconegut que la seva màxima aspiració amb el projecte Starlink "és no acabar en bancarrota". "Tots els projectes similars de satèl·lits de comunicacions d'òrbita baixa han acabat amb bancarrota", ha recordat el magnat tecnològic.

Una inversió de gran mida

De fet, Musk ha pronosticat que haurà d'invertir entre 5 i 10 bilions de dòlars en el projecte Starlink abans de aconseguir flux de caixa positiu, o sigui beneficis. "Es tracta de molts diners, bàsicament", ha subratllat el magnat fundador de Tesla. Finalment, i sobre la pregunta de si es considera un 'amic' o un 'enemic' de les grans companyies de telecomunicacions,

Musk s'ha mostrat conciliador i ha avançat que ja ha tancat dues aliances estratègiques amb operadors líders en el mercat (tot i que no ha desvetllat quins) i està en converses amb altres 'telcos' per proporcionar accés per satèl·lit als seus clients, bàsicament en països on les llicències 5 estan condicionades a un mínim de cobertura en zones rurals. "Starlink pot encarregar-se de proporcionar aquesta cobertura rural", ha conclòs el magnat tecnològic.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive