Satoshi Nakamoto
Satoshi Nakamoto

Paula Saez

Satoshi Nakamoto, història i misteris sobre el creador del Bitcoin

Descobrim els misteris i la història de Satoshi Nakamoto, el creador del Bitcoin, la primera i més poderosa criptomoneda arreu del món.

patrocini pous
 

Avui dia no és gens estrany sentir parlar de bitcoin i d’altres criptomonedes com a sistemes de pagament online i monedes digitals que busquen regularitzar-se de forma més lliure i funcionar també com a inversions per comprar i vendre aquestes bitcoin quan es troben al punt més adequat per obtenir benefici. Però, qui va ser la figura darrere del sorgiment d’aquesta divisa? Descobrim la història de Satoshi Nakamoto, el pseudònim del creador del Bitcoin.

Qui és Satoshi Nakamoto?

Hi ha un gran misteri envoltant la figura de Satoshi Nakamoto, ja que avui dia es desconeix si es tracta d’una persona real, algú fictici o fins i tot un grup de programadors darrere del moviment del bitcoin. Es tracta d’un “personatge” que va guanyar popularitat a partit de l’any 2008 quan va crear el protocol bitcoin mitjançant la Cryptography Mailing List al publicar-lo en un article científic. Tot i això, no va ser fins al gener del 2009 quan va alliberar la versió de codi obert que unia diversos ordinadors entre si per generar la base d'operacions d'aquesta criptomoneda revolucionaria.  

El que es buscava amb aquest moviment era que els usuaris poguessin fer transaccions entre si per després recolzar-les en una llista oberta i controlada en comptes de passar a través de les entitats bancàries tradicionals. Després d’engegar la flama que començaria amb la revolució i  creixement de les criptomonedes, Satoshi Nakamoto va desaparèixer i a partir de 2009 mai més se'n va saber res del seu perfil.

De fet, des de l'abril de 2011 no es coneix cap missatge seu. En aquell moment va enviar un missatge per acomiadar-se dels companys de desenvolupament que estaven treballant en la tecnologia blockchain del moment. En aquell moment va esborrar el seu nom del copyright del Bitcoin, deixant-ho a mans de "tots els desenvolupadors".

L’origen d’aquest pseudònim ens transporta fins a la fundació anomenada P2P, on Nakamoto tenia un perfil en el que afirmava que era un home de 37 anys i que vivia al Japó. Tot i això, són pocs els que creuen que aquesta informació sigui certa per indicis com que aquesta persona tenia un domini perfecte de l'anglès i el codi del Bitcoin que va crear no conté res de japonès. Per aquest motiu, diversos experts en el món de les criptomonedes aposten per que la veritable identitat de Nakamoto és un grup de persones europees o nord-americanes lligades al sector financer.

13 anys després del naixement de les bitcoin encara es desconeix el motiu pel qual Satoshi Nakamoto es manté en l’anonimat i hi ha tants misteris al seu voltant. També hi ha diverses teories que tracten d’explicar-ho, com el fet que protegeix la seva identitat per motius de seguretat o l’argument d’enfortir el caràcter descentralitzat i sense caps que envolta a les criptomonedes. De fet, es considera que si avui dia es desvelés la identitat del creador de bitcoin es produiria un enrenou considerable i una variació en el preu d’aquesta i d’altres criptomonedes per possibles rumors envoltant la reestructuració del bitcoin, de les seves xarxes de blocs o de qualsevol de les seves característiques.

Per tot això, és més que probable que el nom de Satoshi Nakamoto mai més surti a la llum i que ens quedem sense conèixer la identitat rere el creador (o creadores) de la criptomoneda més coneguda i forta del món.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive