El restaurant A Pluma amb un forn Josper. Foto: Josper.
El restaurant A Pluma amb un forn Josper. Foto: Josper.

Redacció

Josper, brases del Maresme a les millors cuines del món

L’empresa de Pineda de Mar és pionera i líder en el sector dels forns de brasa

Una empresa del Maresme amb més de mig segle de vida i que és present en algunes de les millors cuines del món. És Josper, pioners en la brasa gastronòmica. Amb el pas de les dècades, Josper ha elevat la brasa tradicional a un concepte d’alta gastronomia que ha rebut l’elogi i el reconeixement d’alguns dels millors xefs del món. Tot arrenca, però, en un llunyà 1969.

A finals dels anys 60, Pere Juli i Josep Armangué van unir forces quan es van adonar que una graella oberta consumia massa i feia que el cuiner patís per la proximitat de la calor. Així ho explica la mànager de màrqueting i comunicació de Josper, Montse Garrés: “Aleshores va ser quan van aconseguir tancar la graella amb parets, un sostre i diferents materials que, amb el pas del anys, evidentment han anat millorant.” Naixia d’aquesta manera el forn de brasa Josper (de Josep i Pere n’esdevé la contracció Josper). Des d’aquell moment, l’empresa del Maresme té la patent mundial de la tecnologia del forn de brasa: “Qualsevol forn de brasa està basat en la patent de Josper”, rebla Garrés.

L’empresa, establerta a Pineda de Mar, venia a 120 països fins tot just fa quatre anys: “És quan es va produir la incorporació a The Middleby Corporation i, des d’aquell moment, ja hem passat directament a vendre a tots els països del planeta.” Fan forns i equipament de brases per a grans distribuïdors, dissenyadors o xefs de reconegut prestigi, com Nandu Jubany, Martín Berasategui, Carles Tejedor, José Andrés o Bittor Arginzoniz, que els assessora en algunes qüestions tècniques i culinàries. Segurament per aquest motiu les Graelles Basques Josper s’han convertit en un dels productes estrella del catàleg que ofereix la firma maresmenca.

Les Graelles Basques obertes acompanyen els clàssics Forns de Brasa Josper, els Combos, els Robatagrills (ideals per fer pintxos japonesos) o els Mangales (una graella oberta pròpia de l’Orient Mitjà) com a peces úniques del seu catàleg. I escrivim peces úniques a plena consciència perquè tota la producció és artesanal. A la seu central de Pineda de Mar s’hi fan, a mà, tots els forns que després Josper vendrà arreu del món: “Amb nosaltres, d’obsolescència programada res de res. Amb un forn fet de manera artesanal, si el cuides com correspon, t’assegures una durabilitat d’entre 20 i 25 anys”, assegura Montse Garrés.

Josper, que treballa amb carbó vegetal, ha fet de la passió per la brasa una manera d’entendre el seu dia a dia. La nova generació familiar, liderada per Sandra Juli, la filla d’en Pere Juli, i Manu Yebras, continua innovant amb noves formes de producció i amb nous equips. En aquest sentit, la línia Josper Home serà una de les novetats que presentarà ben aviat aquesta empresa familiar arrelada al Maresme  Un nou impuls per créixer i difondre la brasa gastronòmica per tots els racons del planeta. La brasa com a estil de vida, autèntica Passion for Grilling.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive