Convocat el Pepa Maca, l'ajut a la creació de cooperatives
Notícies relacionades
Convocat el Pepa Maca, l'ajut a la creació de cooperatives

Convocat el Pepa Maca, l'ajut a la creació de cooperatives

Coop Maresme recupera l'Ajut de 3.000 euros, que es va endur el Supermercat Cooperatiu La Feixa en la darrera edició, el 2019

Un Ajut, amb nom històric de dona cooperativista, per fomentar l'economia social i solidària i incentivar la creació de noves cooperatives. Aquest 2021 torna l'Ajut Pepa Maca, el programa de Coop Maresme al que poden aspirar les entitats de nova creació o en preparació que vulguin aspirar als seus 3.000 euros. Els diners són per ajudar a aquest procés i l'únic requisit és que la proposta sigui una cooperativa compromesa amb la transformació social a la ciutat.

El supermercat cooperatiu La Feixa, el primer al Maresme, va ser el projecte guanyador en la darrera convocatòria l'any 2019. Enguany, el termini per a presentar les iniciatives serà fins el 5 de setembre de 2021

Després que el passat 2020 quedés suspesa la convocatòria de l’Ajut Pepa Maca, que té els seus inicis en l’any 2018, enguany torna la iniciativa impulsada per Coop Maresme, l’Ateneu cooperatiu de la comarca, destinada a la creació de noves cooperatives compromeses amb la transformació social.

Atorgament de l'Ajut Pepa Maca 2018

Atorgament de l'Ajut Pepa Maca 2018

La convocatòria actual contempla un únic ajut valorat en 3.000€. Aquesta dotació econòmica es destina a cobrir tres aspectes vinculats a la creació de noves cooperatives i a aquells aspectes centrals per vetllar pel seu correcte funcionament: assessorament tècnic i formatiu pel desenvolupament del projecte econòmic, constitució de la cooperativa i dotació de capital social. 

Requisits per optar a la #PepaMaca2021

Poden optar a l’ajut atorgat en el marc d’aquesta convocatòria les associacions, els projectes comunitaris, els col·lectius d’economies informals, i d’altres iniciatives sense afany de lucre que vulguin desenvolupar activitat econòmica segons els criteris que marca l’economia social i solidària. També podran optar-hi les cooperatives que s'hagin constituït a partir del 30 de març de 2020.

Els projectes sol·licitants hauran de comptar com a mínim de dues persones físiques, essent aquestes dues persones les que esdevindran sòcies fundadores de la cooperativa.

El termini per a presentar les candidatures s’obre el dimecres 30 de juny i finalitza el 5 de setembre de 2021. Tota la informació sobre l’ajut està disponible a https://coopmaresme.cat/pepamaca2021/

Rememorar la Pepa Maca

Pepeta Agramunt i Costa, popularment coneguda com a ‘Pepa Maca’, fou una coneguda treballadora del sector tèxtil i sindicalista de la CNT que va liderar destacades vaga a Mataró el 1946 i el 1947, en defensa del cobrament íntegre del salari acordat amb la patronal, els quinze duros. La Pepa Maca tenia unes grans dots d’oratòria i era considerada una dona valenta, amb conviccions obreristes i fidel als seus ideals.

L’Ajut Pepa Maca pretén honorar la memòria d’aquest compromís amb la transformació social mitjançant la cooperació a través del foment de mesures o programes de suport a la creació de noves cooperatives compromeses amb aquesta transformació.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive