Obre la Feixa, el supermercat cooperatiu de Mataró
Obre la Feixa, el supermercat cooperatiu de Mataró

Obre la Feixa, el supermercat cooperatiu de Mataró

Transformem el consum, aquest és l’eslògan de la Feixa, el supermercat cooperatiu a la plaça de la Muralla

La Feixa ja és una realitat. El passat dimecres 9 de desembre, el projecte d’un supermercat cooperatiu de Mataró es va convertir en el primer d’obrir del Maresme, anticipant una nova onada de projectes sorgits els darrers temps que fomenten la voluntat de les seves membres d’empoderar-se com a consumidores. La primera setmana ha estat un no parar de rebre compradores, tant sòcies com no sòcies, ja que cal recordar que la botiga està oberta per a tothom. Més d’un any després de l’inici del projecte, aquest veu la llum.

Transformem el consum. Aquest és l’eslògan de la Feixa, el supermercat cooperatiu que ha obert amb més de 200 sòcies i amb aquest ànim transformador. Després de mesos de preparació, el procés de finançament col·lectiu fet a través de Coop57 i la suma de sòcies, el local situat a la plaça de la Muralla, a la zona de Can Xammar, ja obre en ple horari comercial. S’hi pot trobar producte de proveïdores seleccionats en base a una sèrie de criteris com és que siguin ecològics, de proximitat o comerç just, que incorporin la responsabilitat social i integradora, l’ètica, la petita escala o l’assumpció de compromisos d’arrel agroalimentària. Consumir menys i consumir millor seria un bon resum.

Tots els detalls, productes o enfocaments del supermercat són fruit del debat dels diferents cercles amb els que s’organitza la Feixa. Totes les sòcies decideixen com serà la botiga. 

La Feixa, vista des de fora. Foto: Berta Mundó

La Feixa, vista des de fora. Foto: Berta Mundó

L'arrel del projecte

La Feixa prové del canvi d’escala de dues cooperatives de consum mataronines, l’Estrella i l’Ecopirativa que van decidir tirar endavant el projecte. Aquest va rebre l’Ajut Pepa Maca de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme. A partir d’aquestes experiències i de la captació de sòcies feta en plena pandèmia (un èxit, camí de les 300 persones), Mataró se significa al mapa cooperatiu impulsant un model de consum compromès amb principis d’ètica ecològica, comunitària i social.


Participar i opinar és importantíssim

La Feixa és el projecte de les seves sòcies que, des del primer dia i la primera compra, tenen la paraula. Per això durant aquestes primeres setmanes és molt important participar i opinar, enriquint l’experiència i la valoració del que és la nova botiga de la plaça de la Muralla. S’ha engegat una campanya de presentació a les xarxes socials en les que es demana a les persones que hi compren que comparteixin fotografies amb l’etiqueta #josocdelafeixa.

 

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive