Cartell informatiu a la plaça de Joan XXIII/ Aj.Mataró
Notícies relacionades
Cartell informatiu a la plaça de Joan XXIII/ Aj.Mataró

L’Ajuntament limita l’ús de les places de Joan XXIII i de la Pepa Maca per afavorir la convivència

Entre les 23 h i les 8 h no es pot fer soroll ni dur a terme activitats molestes que pertorbin el descans veïnal a les places de Joan XXIII i de la Pepa Maca

L’Ajuntament ha posat en marxa la limitació horària de l’ús a les places de Joan XXIII i de la Pepa Maca com a mesura per afavorir la convivència ciutadana. Cartells informatius instal·lats als dos espais públics informen que en la franja horària entre les 23 h i les 8 h no es pot jugar a pilota, posar música, parlar en veu alta i en general fer soroll, beure alcohol ni fer cap altra activitat molesta que pugui pertorbar el descans del veïnat.

Els incompliments seran sancionats per la Policia Local en el marc de l’Ordenança de Civisme, amb multes fins a 900 €.

Aquesta mesura, que s’ha aprovat per Decret, era un compromís adoptat amb les entitats veïnals arran de les reiterades queixes i incidències registrades per incivisme i per l’ús intensiu d’aquestes places, especialment a l’estiu i fins a hores molt avançades de la nit. A més, les característiques urbanístiques d’aquests espais contribueixen a amplificar el soroll percebut en els habitatges propers. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha decidit donar a les places de Joan XXIII i de la Pepa Maca un tractament similar a altres espais verds de Mataró que, com el Pati de Can Marchal, el recinte antic del Parc Central o el Pati del Cafè Nou, disposen d’una tanca i per tant queden fora de servei en horari nocturn.

Mesures addicionals

L’Ajuntament està duent a terme altres mesures addicionals per millorar la convivència en aquests espais.

Així, a la plaça de Joan XXIII s’han substituït els jocs infantils per uns destinats a nens de menys edat (ja que els actuals jocs tenen un ús indegut per part d’usuaris de més edat) i s’han instal·lat jardineres per dificultar el joc a pilota. També està previst reduir més la intensitat lumínica per afavorir el descans.

A la plaça de la Pepa Maca es preveu equilibrar la il·luminació de manera que hi hagi més llum a les zones fosques  i es redueixi la intensitat als punts on no és tan necessari; es reduiran els bancs, substituint-los per cadires individuals; es plantarà més arbrat per amortir el so i s’arranjaran els jocs infantils per evitar que facin soroll.

A més, l’Ajuntament preveu instal·lar dispositius preventius dispositius sensors acústics per controlar el nivell de soroll de manera telemàtica i càmeres de videovigilància.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive