Negocis per muntar amb poca competència
Negocis per muntar amb poca competència

Idees per reduir despeses en una start-up

Dirigir un negoci no és gens fàcil, per la qual cosa us recomanem una sèrie d'idees per reduir despeses en una start-up i començar amb bon peu.

Fundar una empresa és tot un repte que no tothom pot assumir. Es requereix disposar de capital suficient, a més d’altres factors que variaran en funció del tipus d’empresa o negoci que vulguem dirigir.  Concretament, si parlem de start-ups (empreses emergents) podem veure com han sorgit diverses en el darrer any per donar la volta a la complicada situació que estem vivint i  tractar de buscar la forma de aprofitar les canvis de tendències vers el món online que molts negocis han experimentat. Si està entre els teus plans la idea de començar amb una start-up, t’oferim una sèrie de consells per a reduir les despeses inicials derivades de muntar una empresa.

Idees i mesures per reduir les despeses en una start-up

  • Digitalitzar la nostra start-up : si comencem a fundar la nostra empresa en l’era actual hem de ser llestos i aprofitar els canvis globals (com optar per el teletreball) que s’estan produint per estalviar així totes les despeses derivades de tenir una oficina física i haver de mantenir-la. Si comencem el nostre negoci de forma remota i comptem amb diversos socis i empleats que puguin acollir-se a aquest model, aconseguirem optimitzar els nostres ritmes de feina i estalviar diners i temps (un altre factor molt important). Això si, és important que a casa tinguem un despatx o espai propi i dedicat per a la feina, ja que en cas de no viure a una llar massa àmplia potser sí que hauríem de valorar el fet de llogar una oficina.
  • Aprendre a dominar totes les eines necessàries: és important tenir estudis d’administració i direcció d’empreses, coneixements de màrqueting i derivats, però també és necessari que dominem diverses eines i apps digitals per organitzar-nos i estalviar temps, a més de saber com solucionar nosaltres mateixos qualsevol problema que pugui sorgir eliminant així la necessitat de contractar els serveis d’una persona aliena a l’empresa. També entren en aquest punt els cursos gratuïts als que podem accedir, estalviant-nos així haver de pagar per formacions que no sempre acaben resultant ser realment útils.
  • Emprar el temps necessari en buscar les alternatives més econòmiques: aquest és un consell que podem aplicar a qualsevol àmbit, ja que buscar la forma d’estalviar i contractar serveis econòmics és imprescindible tant a la vida diària com al començar a organitzar una empresa. Amb aquest punt ens referim a quina companyia de llum contractar, quina oficina llogar (en cas de necessitar-ho), en quins proveïdors confiar (si la nostra empresa ven productes físics), etc.  
  • Limitar el pressupost que gastem en publicitat: avui dia és molt més fàcil que fa temps el promocionar la nostra empresa via online. Si comptem amb unes xarxes socials fortes i útils i una persona hàbil a l’equip per atendre els nostres clients, estalviarem molts diners en publicitat, ja que les campanyes solen pagar-se cares i no sempre obtenim els resultats desitjats amb elles. 
  • Aconseguir totes les ajudes i subvencions possibles: investigar quines són les subvencions a les que podem optar i tenim possibilitats d’aconseguir és més que recomanable per aprofitar així aquesta injecció de capital inicial que ens ajudarà molt per poder enlairar la nostra start-up.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive