por a canviar de feina
por a canviar de feina

Paula Saez

Por a canviar de feina? Com superar-ho

Canviar de treball és complicat, sobre tot si portem molt de temps en la mateixa línea de feina, però en ocasions és necessari i per aquí us oferim una sèrie de consells al respecte.

La pandèmia de la COVID-19 ha causat un gran impacte en l’àmbit laboral de tothom. Siguem petits empresaris, assalariats o qualsevol altre tipus de perfil, tots ens hem vist afectats d’una forma u altra. Qui té la sort de mantenir la seva feina aquest 2021 potser no s’ha pogut adaptar a les modificacions, com una alternativa basada en el teletreball o simplement ja no és feliç i vol recórrer un nou camí. Tenir inseguretats i por als canvis és part de l’ésser humà. Som animals de costums i sobre tot en aquesta època tan entranya que ens ha tocat viure des de fa ja gairebé un any, la nostra rutina s’ha tornat generalment molt monòtona i avorrida. Aquest és un aspecte que a molts els hi ha donat una certa seguretat, però per a la resta ha despertat una necessitat de canviar alguna cosa.

Ja sigui en l’àmbit personal o en el professional, qualsevol canvi per sortir de la monotonia diària es d’agrair. Ja siguin petits, com comprar alguna cosa que ens faci il·lusió per Internet, com grans canvis (una mudança o un canvi de feina),  tot pot suposar una muntanya encara més difícil de superar que abans de la pandèmia. Sigui quin sigui el vostre cas, si teniu l’oportunitat de canviar de treball, voleu fer-ho, però a l’hora teniu por de donar el pas, no us perdeu les recomanacions que us oferim en aquest article.

Com perdre la por a canviar de treball

  1. Res es definitiu: si estem estancats i no som feliços, canviar ens pot ajudar. Probablement no es tracti d’una decisió definitiva, sinó que més endavant podrem tornar a la nostra feina o bé a una línea de treball similar si no ens acabem de trobar còmodes en el nou lloc, sigui pel motiu que sigui.
  2. Valorar totes les possibilitats: una forma pràctica de decidir-nos i treure’ns la por de sobre és la d’agafar un foli de paper i fer una llista comparant els trets característics del nostre treball actual respecte als de la nova feina a la que volem aspirar. Si la balança s’inclina de forma significativa cap un dels dos costats, ens podrem decidir amb més facilitat.
  3. Diners vs Temps: dos dels paràmetres principals que es solen tenir en compte a l’hora de canviar de feina són els diners (un augment de sou) o el temps (poder lliurar una mica el nostre horari i tenir més temps per a descansar). És important que hi hagi un equilibri entre aquests, ja que si cobrem molt però no tenim temps per a gaudir de la nostra vida, no ens servirà massa el fet d’acumular tants diners. Aquesta és una decisió purament personal i en cada cas s’haurà de valorar el que necessitem més.  
  4. Tot es acostumar-se: la por de no ser suficientment bons en el nou lloc de treball al que arribem sempre estarà allà, però la clau està en saber apartar aquestes inseguretats de la nostra ment i centrar-nos en donar lo millor de nosaltres mateixos. Si ho fem així, tan sols ens quedarà pendent la missió d’acostumar-nos a les noves tasques, rutines i canvis per a poder lluir i trobar el nostre propi espai, on estiguem còmodes i satisfets amb la nostra feina diària.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive