Declaració de la renda
Declaració de la renda

Com afecten els ERTO a la declaració de la renda?

Els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació marcaran la campanya de la renda.

Els ERTO seran els protagonistes de la declaració de la renda de 2020, una campanya marcada per la Covid-19 i que comptarà amb una presencialitat limitada per aquells que vulguin fer-la a hisenda. El motiu pel qual els ERTO tindran tanta presència és perquè es comptabilitzen com un segon pagador, i si aquest supera els 1.500 euros anuals, provoca que s'hagi de presentar la declaració quan el total ingressat superi els 14.000 euros.

Habitualment, si no s'han ingressat més de 22.000 euros no és necessari fer la declaració de la renda. Aquest llindar baixa fins els 14.000 euros en cas de tenir un segon pagador de 1.500 euros o més, i aquest és el cas que han provocat els ERTO en considerar el SEPE (Servicio Público de Empleo Estatal) com un segon pagador malgrat ser una eina facilitada a les empreses per mantenir els llocs de treball.

Tal i com expliquen des de Tarinas, el motiu pel qual molta gent haurà de pagar a la declaració de la renda és que el SEPE, encarregat d'abonar els ERTO, no està obligat a practicar retenció sobre el que paga perquè són quantitats mensuals baixes, i això provoca que a l'hora de fer la declaració, hauran "retingut molt poc en proporció al que hem cobrat, pel que tocarà compensar el desequilibri", destaquen a Tarinas.

Es permetrà pagar a hisenda en sis terminis sense interessos en cas d'haver patit un ERTO

Pagaments fraccionats i errors del SEPE

Davant aquesta situació, cal recordar que la quota es pot pagar en dos terminis, un quan acaba la campanya de la renda i l'altra el proper 5 de novembre. També es pot ajornar en més terminis, però tal i com recorda Tarinas, Hisenda cobra un 3,75% d'interessos de demora. Una de les novetats d'enguany és que els treballadors que hagin patit un ERTO podran fraccionar-ho en sis parts sense interessos. El primer pagament el 20 de juliol i el darrer, el 20 de desembre.

D'altra banda, cal recordar que el SEPE ha fet pagaments erronis en molts casos, i si el ciutadà n'és conscient no hi ha problema perquè aquells diners no els haurà gastat. Però si ho desconeixia pot tenir un problema, ja que Tarinas alerta d'una "cadena de reclamacions i sol·licituds de rectificació"; tot plegat ens portarà a que hi haurà dades fiscals que no coincideixen i per tant, es farà un "requeriment amb tota probabilitat" de part d'Hisenda.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive