La construcció, un sector que necessita modernitzar-se i fer-se sostenible
La construcció, un sector que necessita modernitzar-se i fer-se sostenible

Atenció: sancions per cobrar més diners del compte a l'ERTO

El SEPE està reclamant i sancionant amb un 20% aquells que no tornin els diners de més en 30 dies.

Els ERTO han arribat per quedar-se una bona temporada, però segueixen tenint problemes als que se li estan afegint de nous. A banda dels errors en el cobrament que es donen en molts casos, el Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) està duent a terme reclamacions a tots aquells que han cobrat de més durant l'ERTO i no ho han tornat. Concretament, els treballadors tenen 30 dies per retornar el que han cobrat que no els hi pertoca, i si no ho han fet en aquest temps, s'aplica un recàrrec del 20%. "Passats els 30 dies sense que s'hagi tornat el que pertoca s'emitirà la certificació de descobert", relata el SEPE a la seva pàgina web.

Els afectats per aquesta situació poden demanar pagar de manera fraccionada indicant les mensualitats i els motius pels quals no es pot pagar de cop. Cal anar amb compte, ja que a banda de justificar els motius econòmics, personals i garanties de retorn, s'aplica un 3,75% de demora. No es poden superar les 60 mensualitats per retornar-ho.

Problemes a les empreses

Els gestors administratius demanen que es paralitzin les inspeccions de treball o que s'aturin les multes als establiments amb ERTO perquè hores des del 13 de maig "no és possible que els comerços puguin comunicar a la Tresoreria General de la Seguretat Social a la incorporació a la feina dels treballadors afectats". Els gestors avisen que han detectat un "augment molt significatiu de les inspeccions de treball als establiments que comencen a recuperar l'activitat habitual". Les inspeccions pretenen "verificar si les incorporacions es fan de forma correcta" però el Col·legi Oficial de Gestors Administratius veuen "inexplicable" que es facin quan les incorporacions no es poden comunicar oficialment.

"Aquestes inspeccions poden derivar en sancions importants. Per això, demanen que la Tresoreria General de la Seguretat Social i la Inspecció de Treball es posin en contacte i es coordinin, ja que és inexplicable que es consenti a una administració sancionar una situació que una altra administració no permet fer efectiva", diu el Col·legi a través d'un comunicat.

De moment, han trobat frau en un 10% dels expedients verificats, segons la Unió Progressista d'Inspectors de Treball. Les gestories demanen comprensió davant d'una campanya que "sembla que vagi a fer mal", apunta el Col·legi Oficial de Gestors Administratius, que aprofita per reclamar canvis a Hisenda de cara a la renda de l'any que ve. El control dels ERTO ha començat amb errors encara pendents de corregir a les nòmines del SEPE, que diu que ja està pagant la prestació per fills.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive