Render d'un hipermercat Esclat com el que es volia crear a Mataró
Notícies relacionades
Render d'un hipermercat Esclat com el que es volia crear a Mataró

"Volíem fer un Esclat a Mataró, però l'Ajuntament no ho ha vist així"

Bonpreu critica el consistori per no haver permès la instal·lació d'un hipermercat a l'antiga seu de Caixa Laietana

L'empresa Bonpreu ha retret a l'Ajuntament de Mataró que no hagi permès la instal·lació d'un hipermercat Esclat a l'antiga seu de Caixa Laietana al polígon del Pla d'en Boet. L'edifici acabarà acollint un hospital privat de CreuBlanca després que l'operació que hi pretenia fer Bonpreu, adjudicatària en primera instància de la subhasta, no arribés a bon port per manca d'acord amb el consistori. El planejament urbanístic del sector impedeix la instal·lació de grans superfícies comercials. També és cert, però, que la proposta sanitària interessava molt més a l'Ajuntament. 

En declaracions a Capgros.com, fonts de Bonpreu han explicat que, després de manifestar la voluntat d'adquirir l'edifici per 18 milions d'euros en la subhasta de l'immoble feta per Caixabank, era crear-hi un hipermercat Esclat "amb tots els serveis". "Teníem especial il·lusió en aquesta ciutat i en aquesta comarca perquè creiem en el seu potencial a nivell social i econòmic". 

El planejament del sector impedia instal·lar-hi una gran superfície comercial

Des del moment que es va fer públic que CaixaBank considerava la de Bonpreu la millor oferta rebuda, l'Ajuntament va recordar que el solar on s'ubica l'antiga seu de Caixa Laietana no permet fer-hi grans superfícies comercials, ja que el planejament urbanístic del sector del Pla d'en Boet no preveu aquest tipus d'usos. Sense especificar el detall de les converses mantingudes, Bonpreu constata que el consistori no ha donat el braç a tòrcer. " Estàvem disposats a fer una gran inversió en un edifici en desús des de fa molt de temps, però l’Administració no ho ha vist així i, per tant, no ha estat possible tirar-ho endavant".

L'antiga seu de Caixa Laietana serà un hospital privat

L'antiga seu de Caixa Laietana serà finalment un hospital privat

Des de Bonpreu constaten que s'han vist "obligats a abandonar aquest projecte i també les possibilitats de millora de la oferta comercial i de llocs de treball que hagués comportat". "L’antiga seu de Caixa Laietana era la nostra opció i, lamentablement, no serà possible", conclouen, una frase que sembla tancar les portes a la possibilitat de buscar una nova ubicació per instal·lar l'hipermercat a la ciutat, tal i com va oferir ahir dimecres l'alcalde, David Bote. 

Amb la retirada de Bonpreu, CaixaBank ha adjudicat l'edifici a una altra de les ofertes rebudes, la de CreuBlanca, que construirà un hospital privat amb 50 llits d'ingrés, una àrea quirúrgica equipada amb tecnologia robòtica, zones de curta estada per a tractaments ambulatoris o cirurgies sense ingressos, urgències 24 hores, consultes externes i una àrea de diagnòstic per la imatge amb equips de ressonància magnètica i TAC d'última generació. 

Comentaris (15)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive