L'antiga seu de Caixa Laietana serà un hospital privat
L'antiga seu de Caixa Laietana serà un hospital privat

Bonpreu compra l'antiga seu de Caixa Laietana a Mataró

L'empresa ha guanyat la subhasta de l'immoble del Pla d'en Boet per un preu de més de 17 milions d'euros, però no ha anunciat què hi vol fer; actualment no s'hi pot obrir cap supermercat

L'antiga seu de Caixa Laietana, al poligon del Pla d'en Boet  de Mataró, ja té nou propietari. Es tracta del Grup Bonpreu, que l'ha adquirit en una subhasta promoguda per Caixabank, que va heretar l'immoble (que porta anys en desús i abandonat) arran de la fusió amb Bankia. 

La notícia la va avançar Mataró Audiovisual i l'ha confirmada a Capgros.com el grup Bonpreu. Més enllà d'informar que ells són els ajudicataris un cop tancada la subhasta, la firma no ha donat més detalls sobre quins són els seus plans per l'edifici. Es desconeix, per tant, si hi pensen obrir un hipermercat tipus Esclat, amb aparcament i benzinera, o si pretén donar-hi altres usos com ara de magatzem o logístics. 

Cal tenir molt en compte que el planejament urbanístic actual no permet fer-hi una gran superfície comercial. Caldrien, per tant, canvis en la planificació urbanística del solar on se situa, per part de l'Ajuntament i la Generaitat, si es vol reconvertir en un equipament comercial o de serveis.

Antic edifici de Bankia. Foto: R.Gallofré

Antic edifici de Bankia. Foto: R.Gallofré

Sigui quin sigui el seu ús en el futur, l'edifici requerirà d'una profunda reforma. L'immoble mastodòntic es va inaugurar l'any 2007 com a nova seu central de Caixa Laietana, amb una inversió de 40 milions d'euros. Compta amb dos pisos d'alçada i tres plantes subterrànies, i el seu peculiar disseny el limita força els possibles usos. L'edificació porta pràcticament una dècada buit i abandonat, des que Bankia absorvís Caixa Laietana en ple procés de compres i fusions d'entitats d'estalvis viscut a l'estat. En tot aquest temps l'immoble s'ha anat degradant, i el seu darrer titular ha estat CaixaBank, que el va heretar com a bé patrimonial arran de la seva fusió amb Bankia. 

CaixaBank no tenia cap altre objectiu que despendre's tan aviat com fos possible de l'immoble. L'Ajuntament de Mataró portava anys intentant adquirir-lo, amb plans com ara converitr-lo en una incubadora d'empreses del TecnoCampus o bé traslladar-hi oficines municipals. Les negociacions mai van fructificar, ni amb Bankia ni amb CaixaBank, i el consistori no podia fer front als 17 milions d'euros marcats com a preu de sortida per la subhasta.

render del nou supermercat esclat a badalona cedida

Render d'un hipermercat Esclat: seria una possibilitat, però el planejament urbà no ho permet

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament va intentar que CaixaBank establís una sèrie de condicions en la subhasta per intentar garantir que el futur propietari de l'edifici no fos contrari als interessos de la ciutat. En concret, fonts municipals van explicar a Capgros.com que, segons aquest acord, el nou propietari hauria de proposar una activitat productiva per a l'immoble (sense fins especulatius), activitat que no hauria de ser contrària al pla d'usos establert pel solar on es troba. És a dir, que no s'hi podria fer un supermercat o superfície comercial similar. Quelcom que a primera vista xoca amb el fet que el comprador sigui el propietari d'una de les principals cadenes de supermercats de Catalunya. 

 

 

Comentaris (10)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive