L'antiga seu de Caixa Laietana serà un hospital privat
L'antiga seu de Caixa Laietana serà un hospital privat

L'antiga seu de Caixa Laietana al Pla d'en Boet serà finalment un hospital privat

CreuBlanca ha acabat adquirint l'edifici propietat de CaixaBank, després que no fructifiqués la primera operació amb Bonpreu

Gir de 180 graus en el destí de l'antiga seu de Caixa Laietana al polígon del Pla d'en Boet de Mataró. L'edifici acollirà un hospital privat impulsat per CreuBlanca, després que la venta al primer adjudicatari de la subhasta, Bonpreu, no hagi fructificat.

CreuBlanca, una de les empreses de referència del sector sanitari privat a Catalunya, ha confirmat aquest dimecres dia 22 que ha adquirit l'immoble, que porta 10 anys buit i en desús, i que hi té previst construir un hospital per oferir "una atenció integral per cobrir totes les necessitats mèdiques i quirúrgiques". L'empresa no ha donat més detalls sobre el procés l'adquisició.

CreuBlanca va presentar una oferta per comprar l'immoble en la subhasta promoguda per CaixaBank, actual propietari de l'edifici després d'haver-lo heretat de Bankia quan s'hi va fusionar. També s'hi va presentar una naviliera, però CaixaBank va donar prioritat a l'oferta de Bonpreu com la millor de les tres rebudes. La venda s'havia de realitzar per uns 18 milions d'euros.

El projecte sanitari s'alinia molt més amb el que volia el consistori 

Finalment, però, per motius que encara no han aclarit les parts implicades, l'adquisició de l'edifici per part de l'empresa de supermercats no ha fructificat, i davant d'aquestes circumstàncies, CaixaBank ha decidit acceptar l'oferta de CreuBlanca, que té previst un pla d'usos per a l'edifici que s'adequa molt més al que hi volia l'Ajuntament. Un equipament sanitari s'alinia amb un dels quatre projectes estratègics de futur a Mataró, en concret la "ciutat cuidadora". La seva proximitat amb el TecnoCampus, que imparteix estudis en l'àmbit sanitari, pot ser clau en aquest sentit.  CreuBlanca ja ha avançat que es preveu destinar més de 3.000 m² del nou equipament a àrees de formació mitjançant la col·laboració amb escoles superiors i universitats, la qual cosa ho convertirà també en un hospital universitari. 

imagenes id 206

Una deles clíniques de Creu Blanca a Barcelona

L'anunci de la intenció de Bonpreu d'adquirir l'edifici va ser força sorprenent, ja que el pla d'usos urbanístics del sector on es troba l'edifici de l'antiga Caixa Laietana no hi permet fer cap supermercat ni cap activitat comercial similar. L'Ajuntament ja va avançar que no tenia intenció de modificar el planejament. Durant tot aquest procés, Bonpreu no s'ha manifestat públicament sobre les intencions que tenia per aquest immoble, al qual finalment ha acabat renunciant. 

Les característiques del nou Hospital

Tindrà urgències, àrea quirúrgica, ingrés hospitalari i diagnòstic per la imatge

Segons ha explicat CreuBlanca, el nou hospital aportarà a Mataró i les seves àrees de confluència "una major oferta assistencial de proximitat, ajudarà a disminuir l'impacte de mobilitat i col·laborarà amb entitats públiques per a descongestionar l'actual pressió assistencial". A més, assenyalen que oferiran la tecnologia més capdavantera en diagnòstic per la imatge. Les futures instal·lacions albergaran una àrea d'ingrés hospitalari, una àrea quirúrgica equipada amb tecnologia robòtica, zones de curta estada per a tractaments ambulatoris o cirurgies sense ingressos, urgències 24 hores, consultes externes i una àrea de diagnòstic per la imatge amb equips de ressonància magnètica i TAC d'última generació. 

CreuBlanca és un grup sanitari especialitzat en diagnòstic per la imatge i en consultes mèdiques, que es presenta com a capdavanter en  tecnologia sanitària, i que assegura fomentar la recerca i el desenvolupament de nous mètodes diagnòstics. Com a empresa del sector sanitari privat, compta amb una clínica i tres centres mèdics a la ciutat de Barcelona, i també té presència a Saragossa. 
 

 

Comentaris (5)

Jordi Fa 1 any
Clar, per que fer-ho públic no, oi?
Maria Fa 1 any
Trovo un encert!!! Pero la proximitat de la zona de oci nocturn ( cera de devant ) i de l'área de Plà d'en Boet, on genera molt de soroll, música, bruto, crits, altres, etc,. Serà un greuja ja que les zones de hospitals no por aver soroll de cap mena.
pregunta Fa 1 any
no hi ha un hospital privat de creublanca també al carrer Lepanto a la antigua clinica mataronense? seria ideal que complementés aquella i amb millor servei que segur que ho supera.
Josep M@ Fa 1 any
Encara que el seu us serà pràcticament dedicat al sector privat estic content perque serà un nou servei per la ciutat de Mataró, amb la creació de llocs de treball, i de formació, a més hi hauràn petites empreses que també se'n beneficiaràn de la seva creació, tot el que sigui sumar andevant.
joan Fa 1 any
Molt bé!!! Un hospital privat gran fa falta a Mataró pels que tenim assegurança privada. Amb el Gemma i el Quirúrgic Maresme no és suficient, sempre estan saturats. Esperem que l'obrin aviat!!!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive