Natalie Portman en el rodatge per a Dior a Calella, al Maresme. Foto: Calella Film Comission
Notícies relacionades
Natalie Portman en el rodatge per a Dior a Calella, al Maresme. Foto: Calella Film Comission

El turisme de rodatges, a l’alça al Maresme

El Consorci de Turisme vol potenciar les visites als punts de la comarca, cada cop més abundants, on s’hi han rodat pel·lícules, sèries o anuncis

patrocini Pous consultans nova llei
 

El Maresme és, des de fa anys, un plató privilegiat per a tota mena de produccions audiovisuals, ja siguin pel·lícules, sèries, videoclips o anuncis. Des de grans produccions de Netflix o Movistar fins a pel·lícules premiades, passant per campanyes publicitàries com la de Natalie Portman a Calella per a Dior. Quelcom que també té un gran potencial turístic, ja que cada cop són més les persones interessades en visitar les localitzacions originals de produccions que han fet fortuna, com ha passat amb Joc de Trons i els seus decorats. 

És per això que el ‘turisme de pantalla’ o de rodatges és un dels puntals de la línia estratègica de futur del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. En certa manera es vol evitar perdre oportunitats que sí´s’han aprofitat a altres territoris, com ara el rodatge de Joc de Trons a la comarca (al Castell de Santa Florentina, de Canet de Mar) que ha passat força desapercebut turísticament mentre que a punts com Girona s’han fet d’or atraient fans de la sèrie a la Catedral i els seus entorns. Durant l’any 2022, per exemple, es van dur a terme 228 rodatges a la comarca, segons dades de Maresme Film Comission, l’entitat que els promou i coordina donant suport a productores estatals i internacionals que necessiten localitzacions. 

Castell de santa florentina Agents Rurals 2 1

Castell de Santa Florentina, a Canet, on es va rodar Joc de Trons

El Consorci ha presentat aquesta setmana el seu pla d’acció per al 2024, que inclou el turisme de pantalla com un dels objectius a promoure. La presidenta de l’organisme, Carme Ponsa, en destaca el seu gran potencial però també reconeix que cal “trobar l’equilibri” entre la promoció de visites als llocs on s’han fet filmacions, i la necessitat de descans i tranquil·litat dels residents dels entorns d’aquestes localitzacions. Quelcom que, com sol passar en la majoria d’àmbits del turisme, no és fàcil. “Ha de ser un benefici per als veïns i veïnes, no un problema que acabi derivant en turismofòbia”, va apuntar. 

De fet, aquests problemes que cal evitar poden venir derivats no tan sols d’un possible allau de turistes, en cas que una localització maresmenca acabi en una producció audiovisual que es popularitzi arreu del món; també les pròpies filmacions poden ser un problema. Hi ha recintes particulars al Maresme, com ara grans mansions, que han esdevingut platós de rodatge gairebé set dies a la setmana, quelcom que afecta notablement els seus entorns. Per això, tal i com destaquen des del Consorci, des de Maresme Film Comission es treballa per assessorar els ajuntaments a l’hora de donar permisos i establir controls, per evitar així en la mesura del possible molèsties derivats de les filmacions

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive