Un rodatge al Maresme
Notícies relacionades
Un rodatge al Maresme

El Maresme, terra de rodatges: 228 durant el 2022

Els rodatges, que van créixer un 25% respecte a l'any anterior, viuen un auge a la comarca després de l'èxit de la sèrie 'La Riera'

VLM Capgros 1350x366 0322
 

La comarca del Maresme va acollir el 2022 un total de 228 rodatges per a 114 produccions audiovisuals. La xifra suposa un augment del 25,3% respecte l'any 2021, quan es van fer 182 rodatges, i un 533% més que el 2018, quan es van registrar només 36 rodatges. Aquell any, de fet, es va crear la Maresme Film Commission, una oficina d'atenció al rodatge per a productores. La iniciativa va sorgir arran de l'èxit de la sèrie 'La Riera', que TV3 va emetre durant vuit temporades. Per municipis, que hi ha acollit més rodatges el darrer any és Mataró, amb 61. Per tipologia, les sèries passen per primer cop per davant dels espots publicitaris i representen un 29,4% dels rodatges.

L'objectiu del Consorci de Promoció Turística del Maresme, de qui depèn la Maresme Film Commission, és potenciar encara més el servei, que s'ha consolidat en els darrers anys, i donar-li estabilitat a llarg termini. Per això ara s'ha signat un contracte per a la gestió del servei de quatre anys i s'han fixat algunes fites per consolidar-lo.

Una de les primeres accions que es volen dur a terme és implantar la "finestreta única" perquè sigui la mateixa Film Commission qui faci tots els tràmits necessaris entre les productores i els ajuntaments o particulars quan es detecti una localització d'interès.

lasleyesdelafrontera1

Rodatge de 'Las leyes de la frontera' a Mataró

Des del punt de vista de la promoció també es vol crear una ruta cinematogràfica per recórrer localitzacions de sèries, pel·lícules, anuncis o videoclips d'èxit. Actualment el que ha fet disparar els rodatges ha estat el 'boom' de les plataformes i són moltes les sèries que s'han de veure aquest pròxim any que han passat pel Maresme.

En son exemple 'El cuerpo en llamas', la sèrie que recrea el cas del crim de la Guàrdia Urbana, que té escenes rodades a Alella, Arenys de Mar, Mataró o Dosrius. Una altra sèrie amb força presència maresmenca és 'Palomino', una producció britànica que ha passat per vuit municipis de la comarca.

'Pájaros' un film de Pau Durà; la sèrie 'Las Invisibles', amb Lolita com a protagonista, o 'Un cel de plom', que narra la vida de Neus Català, són altres títols destacats. Pel que fa a les localitzacions més identificables, el saló de plens de Mataró és un tribunal a 'Tu también lo harías' i el cementiri d'Arenys de Mar apareix a 'Sin huellas'.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive