tiktok
tiktok

TikTok també tindrà ecommerce

S'associen amb una empresa del Canadà per poder vendre productes a través dels seus vídeos.

TikTok, la xarxa social de moda, vol ser més que una xarxa social. L'empresa que va ocupar les primeres pàgines d'informació de les publicacions tecnològiques pel seu litigi amb Donald Trump, ha anunciat la seva associació amb l'empresa canadenca Shopify. Es tracta d'una ecommerce que facilitarà als anunciants poder introduir els seus productes per a vendre'ls en la xarxa social de vídeos xinesa. És a dir, les empreses podran introduir vídeos amb productes que gràcies a Shopify podran ser adquirits de manera directa.

Aquesta operació té molta relació amb l'enfrontament entre TikTok i els Estats Units. Segons ha explicat la xarxa social, amb aquest moviment el gegant d'internet d'origen asiàtic vol que Walmart finalment compri la companyia que actualment està als llimbs. Walmart ha estat buscant una manera de vendre els seus productes a través de TikTok des que es va obrir la porta a adquirir l'empresa.

"Estem encantats de ser el primer soci a donar la benvinguda a TikTok al món del comerç, especialment ara, mentre els nostres comerciants es preparen per a una temporada de compres nadalenques en línia", ha explicat Satish Kanwar, vicepresident de producte de Shopify, a Reuters. Per part seva, TikTok, en un comunicat ha afirmat que "Shopify és un soci perfecte per a ajudar-nos a créixer i expandir les nostres capacitats comercials a nivell mundial".

Informe de transparència en plena guerra amb Trump

La pressió que Donald Trump està exercint sobre TikTok pot tenir un efecte beneficiós per a la comunitat tecnològica. L'empresa d'origen xinès va presentar recentment el seu tercer informe de transparència en el qual, en aquest cas, recull la informació relativa al primer trimestre de 2020.

La relació que existeix entre la pressió dels Estats Units i la deriva que ha pres TikTok és evident. Si fa alguns mesos sentíem que la xarxa social de moda s'havia plantejat posar en obert el seu algorisme de classificació de continguts, aquests informes de transparència han de situar-se en aquesta mateixa lògica: la d'aconseguir que la primera potència mundial no tanqui la plataforma.

Què es dedueix de l'informe? Segons la pròpia signatura xinesa, en els primers tres mesos de l'any es van eliminar més de 104 milions de vídeos per no respectar les normes de la comunitat o els termes de servei de TikTok. Aquesta xifra que resulta impressionant, representa menys de l'1% dels vídeos que es van publicar durant aquest període. En paraules de la companyia, el 96,4% van ser esborrats abans que un altre usuari els reportés mentre que només el 9,7% dels vídeos eliminats van tenir algun tipus de visualització.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive