Climatització pels establiments comercials.
Climatització pels establiments comercials.

Suport directe a la digitalització del comerç local mataroní

L’Ajuntament destina 100.000 euros a subvencionar accions que permetin guanyar presència online al comerç i la restauració de la ciutat

Un estudi recent elaborat per la mataronina Dolors Guillen, de la UOC, assenyala que set de cada deu internautes són compradors digitals, una xifra que està creixent arran de la pandèmia de Covid-19. Tot i així, segons les enquestes realitzades al comerç mataroní, només un 24% té botiga online, mentre que un 24,4% l’està construint, i més de la meitat ni la té ni la pensa tenir. El panorama a la capital del Maresme, en aquest sentit, dista molt de ser l’ideal, sobretot en un context com el que ha generat la pandèmia, on cada cop més ciutadans s’aboquen a la compra digital.

De cara a que el comerç i la restauració locals no es quedi enrere, l’Ajuntament de Mataró està desenvolupant diferents iniciatives que promoguin la seva digitalització. Entre elles hi figura la línia de subvencions promoguda pel Pla de reconstrucció social i econòmica, dotades amb un total de 100.000 euros. Les subvencions, que es podran sol·licitar entre el 18 de novembre i el 9 de desembre, financen fins al 50% accions com ara implementar eines online de comunicació amb el client mitjançant un web, xarxes socials i altres, o altres eines tecnològiques o digitals que els permetin una gestió més eficient del punt de venda o millorar l’experiència de compra pels clients.

Clients i una botiguera en un comerç a Mataró; el sector haurà de limitar l'aforament. Foto: R. G.

Clients i una botiguera en un comerç a Mataró. Foto: R. G.

Entre les accions subvencionables també s’hi preveu la subscripció a plataformes de venda online, com ara marketplaces. Els ajuts econòmics estan dirigits a tota mena d’establiments comercials de serveis o assimilats, micro empreses o petites empreses que hagin dut a terme accions i projectes de transformació digital durant aquest 2020. De moment més de 50 comerços i negocis ja s’han posat en contacte amb l’Ajuntament demanant més informació i assessorament sobre aquests ajuts. 

"La digitalització no és una despesa, és una inversió", destaca Moreno

La regidora de Promoció Econòmica, Núria Moreno, destaca que el comerç local de Mataró ha de sumar-se a la transformació que viu el seu sector i apostar per la digitalització i la venda online. “Ha d’entendre que apostar per aquests àmbits no és una despesa, sinó una inversió que els aportarà beneficis en el futur”, destaca. Quelcom que ja era així abans de la pandèmia i que s’ha accentuat en els darrers mesos. “Tal i com ja es va veure durant el confinament, i també amb les restriccions de mobilitat que patim actualment, és vital comptar amb un aparador digital i altres eines tecnològiques que apropin els teus productes als clients i usuaris”, afirma Moreno.

Subvencions per a la digitalització

  • Dotació total: 100.000 euros 
  • Quantia per comerç: fins al 50% de l’acció digitalitzadora, per un màxim de 3.000 euros
  • Qui s’hi pot acollir: tallers mecànics, serveis fotogràfics i audiovisuals, copisteries i arts gràfiques, neteja i reparació de calçat, sargit i reparació de roba, agències de viatges detallistes, tintoreries i bugaderies, perruqueries, salons d’estètica i bellesa, serveis de menjars preparats i càterings, bars,  restaurants i parades de mercats públics i privats.
  • Termini de sol·licitud: del 18 de novembre al 9 de desembre, ambdós inclosos
  • Com presentar-les. A través d’un formulari electrònic a seu.mataro.cat

Altres mesures de suport

La Taula de Reconstrucció Social i Econòmica de Mataró va aprovar aquestes subvencions el 24 de juliol passat com a mesura d’urgència per l’impuls del comerç i la restauració, però no són les úniques línies de suport en aquest sentit. El consistori també ha impulsat un aplicatiu que, a través del web municipal, permet consultar els restaurants de Mataró que ofereixen serveis per emportar o a domicili. D’altra banda, hi ha hagut altres convocatòries d’ajut econòmic, com ara les subvencions per a  destinats a treballadors autònoms i microempreses que hagin demanat ampliació o nous préstecs amb motiu de l’impacte econòmic de la Covid-19. A això s’hi suma el programa Aixequem persianes, que promou la reobertura de locals actualment en desús i posant en contacte els propietaris i els emprenedors que busquen local. Així mateix, des del consistori s’ha reduït la taxa de terrasses i del preu públic de la brossa comercial per a comerços i restauració, pel temps que han tingut afectacions per la Covid-19.

campanya
campanya

Campanya de suport al comerç i la restauració locals

“Comprem entre veïnes i veïns” és una nova campanya promoguda per l’Ajuntament que apel·la els ciutadans a comprar i consumir al comerç i la restauració local. La iniciativa vol conscienciar la població dels beneficis que comporten l’aposta pels establiments de proximitat: menys contaminació, millor economia local, més llocs de treball, més oferta, menys monopolis, més qualitat, més solidaritat i sostenibilitat. Perquè ara, més que mai, els establiments locals necessiten el suport dels seus veïns i veïnes. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive