Samsung, rei dels smartphones.
Samsung, rei dels smartphones.

Paula Saez

Els smartphones preferits a Espanya en 2020

Samsung, iPhone o altres marques com Huawei o Xiaomi? Detallem quin és el preferit a Espanya amb dades actualitzades d’aquest any 2020.

No cal que us recordem que aquest any 2020 és inusual degut a la crisi del coronavirus que encara continua activa al voltant de tot el món. La pandèmia ha afectat gairebé tots els sectors i el de la tecnologia no és una excepció. Tot i això, la venta d’smartphones ha continuat produint-se amb certa normalitat i per aquest motiu hem pogut esbrinar quines han estat les marques i smartphones més venuts durant el primer trimestre de 2020, a Espanya.

Les marques i smartphones preferits a Espanya

A principis de maig, Shou Zi Chew, president internacional de Xiaomi, empresa xinesa de tecnologia, va anunciar a través del seu compte de Twitter que els smartphones de la seva companyia s'havien convertit en els més venuts a Espanya. Aquesta afirmació es fonamentava en les estimacions del primer trimestre del 2020 de Canalys, la consultora especialitzada en tecnologia. En concret, detallen que el 28% dels telèfons intel·ligents venuts de gener a març en el mercat espanyol són de la marca Xiaomi.

Aquesta xifra és superior fins i tot a la de Samsung, líder del mercat mundial, que es situaria en tercer lloc amb el 22% de la quota de mercat i així Huawei quedaria en segona posició amb el 24%. Tot i això, si ens fixem en l’enquesta realitzada per Statista Global Consumer Survey, realitzada a 2.024 residents en Espanya, veiem com queda un panorama diferent:

 

Quant a smartphones específics, ens podem fixar en una altra enquesta realitzada per Strategy Analytics, que també es centra en el primer trimestre del 2020 i elabora un informe de vendes amb els resultats obtinguts. En resum, aquests són els 6 mòbils que més s'han venut durant aquest període

Tal i com es pot observar de forma clara, Samsung té un domini gairebé total d’aquest Top 6 a Espanya. En línies generals, podem comprovar com les xifres i resultats de l'estudi deixen una dada bastant clara: el mercat de telèfons intel·ligents Android està cada vegada més dominat per models més assequibles i menys per mòbils de gamma alta. Tal i com comenten a l’estudi, això es pot deure a que els consumidors de smartphones a tot el món "s'estan tornant cada vegada més sensibles als preus i estan buscant nous models d'Android que ofereixin el major rendiment pels seus calers".

Tot això ens deixa ben clar que, cada cop més, molts consumidors busquen aparells amb una bona relació qualitat-preu i especificacions acceptables per preus assequibles. Tot apunta a que es tracta d’una tendència que s’estendrà amb el pas dels mesos, però haurem d’estar atents al mercat per comprovar com avança a mesura que l’any 2020 es desenvolupi.

Font: Statista i Strategy Analytics

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive