El sector comerç i indústria necessiten reinventar-se davant la Cóvid-19. Foto: R.Gallofré
El sector comerç i indústria necessiten reinventar-se davant la Cóvid-19. Foto: R.Gallofré

Suport al comerç i a la contractació a Mataró contra la crisi provocada per la Covid-19

La Taula per a la reconstrucció social i econòmica aprova set noves mesures per fer front als efectes econòmics i socials de la pandèmia

Dinamitzar el comerç de la ciutat, facilitar la contractació i dotar Benestar Social de més recursos. Aquestes són les tres mesures principals que ha acordat la Taula per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró en la reunió del 24 de juliol passat, de cara a fer front a la crisi econòmica i social generada per la pandèmia de Covid-19. La taula està conformada per representants polítics, patronals i de sindicats. 

En la reunió de divendres passat, els representants van acordar noves mesures que ja se sumen al decàleg d'actuacions acordades ara fa un mes. Entre les iniciatives, n'hi ha un reguitzell molt ampli per impulsar el comerç i la restauració, dos dels sectors més afectats per la pandèmia. En concret, el consistori es compromet a dur a terme campanyes de dinamització i de difusió, a millorar la seguretat amb una app específica, a facilitar l'aparcament a l'entorn dels eixos comercials o activar els locals buits. En aquest àmbit, també es vol intentar atreure turistes que ajudin a generar activitat econòmica. Es vol fer a través d'una campanya que promocioni el turisme de proximitat. 

En l'àmbit empresarial i laboral, la Taula ha acordat que cal promoure bonificacions per a les empreses que contractin treballadors, així com destinar més recursos al Servei d'Ocupació de Mataró. També s'acorda fer reformes a Llicències per agilitzar tramitacions d'inici d'activitat.

El Servei d'Ocupació de Mataró. Foto: R. G.

El Servei d'Ocupació de Mataró. Foto: R. G.

Principals mesures

 • Campanyes de dinamització i de promoció del comerç a Mataró
 • Campanya turística per atreure visitants "de proximitat" a la ciutat
 • Bonificacions a les empreses que contractin personal
 • Més recursos per als serveis d'Ocupació i de Benestar Social de Mataró
 • Agilització dels tràmits dels servei de Llicències

Pel que fa a l'atenció als més desfavorits, l'organisme va arribar a la conclusió que cal reforçar el servei de benestar social municipal amb més personal, recursos i descentralitzar-lo. També s'acorda crear línies d’estímuls directes per a la rehabilitació d’habitatges si aquests es destinen després a lloguer social, i s'ha impulsat una línia de suport en la matrícula per a estudiants dels graus del TecnoCampus.

La Taula, que té per objectiu elaborar el Pla per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró, es va constituir divendres 22 de maig i està integrada per l’alcalde, David Bote, els representants dels grups municipals i els membres del Consell Econòmic i Social de Mataró (CESM) que donen suport al pacte (FAGEM, PIMEC, UGT i CCOO).

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive