El repte del cèntim: estalviar més de 600 euros sense adonar-te'n
El repte del cèntim: estalviar més de 600 euros sense adonar-te'n

El repte del cèntim: estalviar més de 600 euros sense adonar-te'n

Hem de guardar cèntims, de manera progressiva, durant un any. La constància farà la resta.

patrocini pous
 

Inflació pels núvols i sous congelats. Amb aquest panorama sembla una quimera estalviar, però avui us proposem un repte molt senzill que, al cap d’un any, us deixarà un total de 667,95 a la guardiola. Consisteix en guardar cèntims durant 365 dies, però de manera progressiva i amb una quantitat estipulada. És a dir, el primer dia del repte (dia 1), s’estalvia 1 cèntim; el dia 2, es guarden 2 cèntims; al proper, 3 cèntims, i així fins a arribar al dia 365 del nostre pla d’estalvi, en el qual es guarden 3,65 euros a la guardiola. Aquest mateix dia observarem que hem reunit un total de 667,95 euros.

Altres variants del repte

El repte del cèntim decreixent: aquesta fórmula d’estalvi també permet altres variants com la de començar a recopilar els diners de manera decreixent, és a dir, començar per posar al caixó 3,65 € el primer dia, i acabar la jornada número 365 posant-hi únicament 1 cèntim. Així es rendibilitza la motivació inicial del repte, i cada vegada l’esforç (almenys econòmic) va sent menor, fins a assolir la xifra final de gairebé 670 euros el mateix dia en el que hem dipositat només un sol cèntim a la guardiola.

El repte del cèntim desordenat: per als més creatius, també existeix la variant d’arreplegar quantitats de forma desordenada. Per aquesta versió necessitem paper i bolígraf per apuntar totes les quantitats possibles; és a dir, una llista que parteixi de l’1 al 365 i, a lliure elecció de l’estalviador (o segons la seva economia d’aquella setmana o mes), anar-hi dipositant cada dia una de les quantitats de cèntims d’aquella llista.

Substituir l’import per estalviar més

Hi ha estudis que asseguren que estalviar confereix autoestima i sensació d’èxit. Una de les raons és que permet pensar en què gastaries els diners acumulats. Per això, si els gairebé 670 euros anuals que es reuneixen amb el repte del cèntim no són suficients per allò que es té en ment, existeix la possibilitat de substituir l’import base per estalviar encara més diners. Plantegem tres opcions per aconseguir-ho:

El repte dels 5 cèntims: amb el qual començant per guardar 5 cèntims el primer dia, 10 el segon i 15 el tercer, al cap dels 365 dies que té un any, haurem recopilat 3.339,75 euros.

El repte dels 10 cèntims: si els gairebé 3.400 euros no són encara suficients, aplicarem el mateix procediment començant per 10 cèntims i sumant-n’hi 10 més cada dia a la xifra del dia anterior, acabant amb 6.679,50 euros en finalitzar l’any.

El repte dels 20 cèntims: per aconseguir estalviar 13.359 euros, farem llavors el repte dels 20 cèntims. Aquest encara és més complicat, però la recompensa val la pena.

Font: estardondeestes.com

Comentaris (3)

Marta Fa 4 mesos
Doncs no és cap bajanada. Nosaltres, a casa, fem el repte d'estalvi del cèntim desordenat fa mesos. Tenim la llista i anem encerclant els cèntims que podem anar posant. Trobo que per moltes persones pot ser una manera de trobar un al·licient per anar estalviant sense pressió.
Jordi Fa 4 mesos
Quina barbaritat. L'últim mes has de reservar mes de 100 euros. Qualsevol pot?
Anna Fa 4 mesos
Això no serveix per res perquè els bancs no bescanvien les monedes per bitllets i si ho fan, a sobre et cobren!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive