La guia definitiva per estalviar
La guia definitiva per estalviar

Redacció

La guia definitiva per estalviar

Revisar serveis contractats i subscripcions o comparar preus al súper

patrocini pous
 

Una columna amb els ingressos i una altra amb la llista de despeses. Potser aquesta és una activitat que feu habitualment quan comença l’any o un nou curs, com ara al setembre. En qualsevol cas, com podem intentar que la segona columna, la de les despeses, sigui una mica més prima? L'Anna-Priscila Magrinyà ho va explicar al programa Planta baixa de TV3. Rescatem les seves conclusions:

Revisar amb lupa els serveis que tenim contractats
Això és tediós i pesat, però potser tenim una tarifa de llum, d'internet, de l'assegurança del cotxe o del que sigui que podríem rebaixar canviant la modalitat o anant directament a una altra companyia.

Comparar preus abans de comprar
Si és obvi que això s'ha de fer a l'hora de comprar alguna cosa cara (una rentadora, un televisor...), si volem retallar despeses també ho hem de fer amb les nostres despeses del dia a dia al mercat o al súper o a la cooperativa, o on sigui que comprem. Els ous et poden costar o 2,50 o 1,83 en funció d'on els compris, el preu dels cereals de marca pot variar fins a un euro la capsa en funció del súper, i el mateix passa amb la llet, l'aigua... Es tracta de convertir-se en un investigador privat, amb llibreteta inclosa, i anar comparant. Al final podem aconseguir un petit gran estalvi. Això sí: ens podem passar el dia al súper...

Fer una bona planificació d'àpats i una llista de la compra acurada
Abans d'entrar al mercat o al súper, hem de tenir clar què volem comprar, per no fer una gran despesa inútil (per a la nostra butxaca i per al medi ambient). Per a molts esnobs, planificar els àpats de la setmana pot ser difícil, però la veritat és que ens ajudarà molt a comprar només el que necessitarem i evitarem gastar endebades. 

Parar atenció a les despeses formiga
Són aquelles petites despeses diàries que fem quasi sense pensar-hi: cafès, ampolles d'aigua, llepolies, allò que no tens a la llista de la compra però que acaba caient al carret del súper...

Renunciar (encara que sigui momentàniament) a certes subscripcions
Ja no només a la del gimnàs, sinó a algunes plataformes (ja sigui Netflix, HBO o Spotify). No hi pensem i de vegades tenim actives quatre o cinc subscripcions diferents, a raonables preus d’entre 9’99€ i 19,99€, quan en realitat amb la meitat, o només una, ja faríem. 

Font: CCMA.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive