Més ERO que abans.
Més ERO que abans.

Redacció

Qui paga el teletreball?

Qui paga el teletreball? Cada vegada treballem més des de casa, però encara ha de veure la llum la llei que reguli costos i drets d’aquesta activitat.

Teletreball. Una paraula màgica i aspiracional (concepte inventat per algun expert en màrqueting a l’atzar). Mesos enrere teletreballar era, realment, una aspiració per a moltes persones. Amb el confinament, però, aquella imatge idíl·lica del que havia de suposar treballar des de casa, s’ha convertit en un petit calvari (en el millor dels casos), o directament en un infern (en cas de tenir petits, petites, o persones sota la teva responsabilitat a casa).

Jornades laborals llarguíssimes que no s’acaben mai, la sensació d’haver d’estar sempre connectat, la impossibilitat (o incapacitat) a l’hora de concentrar-se per treballar amb un mínim de continuïtat… molts factors que han convertit una cosa que havia de ser flors i violes en una pel·lícula infame de terror. Sí, segurament trobarem excepcions a aquesta realitat i, fins i tot, fotos a Instagram que així ho demostren.

Esclata el teletreball amb la pandèmia

Feta la introducció, anem al gra: la crisi del coronavirus ha disparat el nombre d’empleats que teletreballen. Abans de la pandèmia només ho feien un 5%, mentre que ara la xifra ha arribat al 40%. El govern espanyol va anunciar, fa unes setmanes, que regularia el treball des de casa per llei. Entre les mesures més importants es preveu incloure que les empreses compensin els seus empleats per les despeses que els suposi treballar des de casa, com ara l’electricitat, el mobiliari d’oficina o el material.

L’empresa haurà de pagar part de les factures de la llum dels treballadors que facin teletreball, així com també una part dels mobles o de l’equipament informàtic que hagi de fer servir el treballador. El projecte de llei haurà de regular, també, els descansos. És a dir, que el treball a casa ha de tenir un horari. El document de Treball reflecteix que, entre els inconvenients d’aquesta relació laboral hi ha “tecnoestrès, horari continu, fatiga informàtica i connectivitat digital permanent”.

Un altre dels objectius de la llei, segons Expansión, serà garantir “certeses sobre la utilització del treball a distància, incloses dins del dret de conciliació”, i això inclou “els requisits necessaris per a un exercici equilibrat entre dones i homes”. Treball ha detectat que l’habitual extensió de la jornada per treballar a casa impedeix, en molts casos, la conciliació de la vida laboral i familiar. Treball, doncs, ha detectat això que intentàvem explicar al principi amb alguna llicència literària. Caldrà veure fins on arriba aquesta llei sobre el teletreball i si, finalment, no acabem tots implorant treballar des de l’oficina.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive