El 2023 es tanca amb més teletreball, sobretot a Catalunyae. Foto: Designed by pch.vector / Freepik
El 2023 es tanca amb més teletreball, sobretot a Catalunyae. Foto: Designed by pch.vector / Freepik

Paula Saez

Què necessites per aplicar teletreball a casa

Us expliquem com podeu teletreballar des de casa i què necessiteu per poder fer-ho de forma còmoda i eficient per desenvolupar una nova rutina.

Espanya és un país on el teletreball encara no està massa normalitzat i la gran majoria d’empreses prefereixen tenir als seus treballadors en una oficina en comptes de que cadascú estigui al seu despatx personal i no es requereixi disposar d’unes instal·lacions per a tothom. Encara així, degut a la situació que ens hem vist obligats a passar amb motiu del coronavirus, la incidència del teletreball ha pujat des d’un 5% que hi havia anteriorment a un 34% actual.

Per aquest motiu, i degut a que no tothom s’ha pogut adaptar de la mateixa forma a la situació de confinament (de la que ja estem sortint) i al teletreball, a continuació us deixem una sèrie de pautes a seguir de cara a poder aplicar teletreball a casa, ja que es probable que moltes empreses canviïn el seu mètode de treball d’ara en endavant o ens toqui tornar a estar confinats en cas que hi hagi un rebrot del virus durant l’estiu.

Què necessitem per poder teletreballar des de casa?

 • Adaptar-nos a les noves mecàniques de treball: la forma de treballar des de casa no es la mateixa que la que estem acostumats a seguir des de l’oficina. Per tant, hem de seguir les pautes que ens marqui el nostre cap o bé desenvolupar una sèrie d'estratègies de treball en cas de ser nosaltres els que tenim un equip sota el nostre comandament.
 • Tenir definits els canals de comunicació: la forma de comunicar-nos també canvia si estem teletreballant. Per aquest motiu, des del principi hem de tenir clars els mètodes de comunicació amb la resta del equip, ja sigui per trucada telefònica, gmail o a través de diverses aplicacions com WorkPlace, Slack, Hangouts, Telegram o d’altres derivats.
 • Tenir un despatx propi o zona de treball fixa: una de les coses més importants que necessitem quan volem començar a teletreballar des de casa es el poder disposar d’una zona pròpia en la que poder treballar sense que ens interrompin. Si no tenim d’un despatx propi, haurem de preparar una habitació específica per poder deixar fixes les nostres eines de treball i canviar d’ambient quan estem treballant respecte als moments d’oci i en família.
 • Disposar del equip informàtic adequat: una eina essencial que hem de tenir avui dia per poder teletreballar es un bon ordinador, ja sigui fix de torre o bé portàtil. A més, si part del nostre treball consisteix en comunicar-nos a través de trucades de vídeo també es adient disposar d’un bon micròfon i una webcam que ens permeti connectar-nos amb la resta de companys de feina de la forma més professional possible.
 • Millorar la seguretat: un dels paràmetres més importants a l’hora de començar a teletreballar des de casa es assegurar-nos de que podem realitzar les nostres funcions sense posar en perill la seguretat de la nostra empresa. Per fer-ho, podem connectar-nos a través d'una connexió VPN, per exemple.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive