Propòsits per al 2021.
Propòsits per al 2021.

Paula Saez

Propòsits econòmics per 2021: com gestionar millor el teu dia a dia

Planificar-nos, rebre assessorament i aconseguir estalviar són alguns dels propòsits econòmics que us recomanem per a gestionar-nos de forma eficient aquest 2021.

Sembla mentida, però hem aconseguit superar el difícil any 2020 amb èxit (en major o menor mesura). Ja hem començat el 2021, així que en aquests primers compassos de l’any és habitual fer una sèrie de llistes de propòsits que volem aconseguir en els següents dotze mesos. Posar-nos en forma sol ser un dels més habituals, però també ens hem de fixar en l’àmbit econòmic. Per aquest motiu, a continuació us oferim una sèrie de recomanacions per a poder gestionar millor el nostre dia a dia i aconseguir estalviar i planificar-nos de forma eficient.

Propòsits econòmics per a gestionar el nostre 2021

  • Controlar les despeses i estalviar: una manera que funciona per a poder aconseguir-ho és la d’anotar totes les nostres despeses en una llibreta o un full digital d’Excel. Així, podrem comprovar d’una sola ullada el que hem gastat cada mes i si d’un respecte a l’altre ens hem passat. Hem de prendre decisions i posar una sèrie de “barreres” que no hauríem de traspassar per així poder estalviar a la llarga. També disposem de diverses app gratuïtes per als nostres dispositius mòbils que ens ajudaran en aquesta missió.
  • Pagar els deutes a temps: és habitual tenir deutes pendents que arrastrem des de 2020. Siguin petits (aquell dinar que li devem a un amic o bé la nostra aportació a un regal conjunt) o grans (hipoteques, lloguers, pagaments fraccionats de productes cars, etc.) la situació ideal seria la de deixar-les resoltes quant més aviat possible per a estar tranquils la resta de l’any.
  • Incrementar els nostres ingressos: un dels passos més difícils, sobre tot si som assalariats amb un contracte fixe. Tot i això, cada cop el número d’autònoms al nostre país creix més, per la qual cosa és fàcil que podem trobar més feines (o d’altres millor pagades) per a incrementar els nostres ingressos. Si com empresaris, també tenim marge de creixement i millora en els següents 12 mesos que tenim per davant.
  • Comprar o reformar la nostra pròpia casa: la COVID-19 ha causat que molts treballadors passin a teletreballar des de casa. Per aquest motiu, de ben segur que se’ns ha passat pel cap la idea de marxar-nos fora de la ciutat i buscar una casa a les afores. Si ho volem aconseguir, hem d’estalviar bastant com per a tenir els calers suficients per pagar l’import de l’entrada al nou pis, casa o apartament i així començar la nostra vida adulta de forma independent i amb una llar pròpia. També podem planificar fer diverses reformes, però sempre pensant tot bé, estudiant diverses opcions i no caient en decisions precipitades.
  • Preparar la nostra jubilació: al nostre país, cada cop hi haurà menys diners per a les pensions. Per aquest motiu, és intel·ligent començar a preparar-nos des de ben joves per a la nostra jubilació. Per aconseguir-ho disposem de diversos “productes financers” com els plans de pensions privats, els plans individuals d'estalvi sistemàtic (assegurances amb un tipus d'interès prefixat); els plans de pensions de cicle de vida; o els fons d'inversió per a perfils més arriscats.

Fonts: 5 días i Entrepeneur

Comentaris (5)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive