El comerç vol obrir al migdia
El comerç vol obrir al migdia

El comerç de Mataró vol fer el pas d'obrir els migdies

NEM vol fomentar que els comerços no tanquin al migdia mentre duri el confinament municipal i el tancament els caps de setmana, de cara a incrementar vendes

El comerç de Mataró sembla disposat a donar un pas que molts ciutadans fa temps que li reclamen: obrir els migdies. Les botigues mataronines, moltes d'elles fins ara força reticents malgrat que les grans cadenes i centres comercials no tanquen al migdia, s'hi veuen abocades ja que les restriccions actuals els estan generant moltes pèrdues. El confinament municipal i el tancament el cap de setmana són restriccions molt dures i, davant d'aquestes circumstàncies, obrir els migdies pot ser una solució.

Negoci Empresa Mataró (NEM), la principal entitat comrcial de la ciutat, ha iniciat una campanya per animar els seus associats a mantenir els establiments oberts al migdia de dilluns a divendres. Quelcom que proposen que es mantingui mentre durin les actuals restriccions que impedeixen sortir del municipi i que obliguen a tancar als comerços no essencials durant els caps de setmana.  Jordi Novo, president de l’entitat, considera que pot ser una manera d’incrementar les vendes i intentar compensar part de les pèrdues que estan provocant les restriccions per evitar els contagis de la Covid-19.

L’obertura als migdies podria ser durant totes les hores o bé de forma parcial. En qualsevol cas, allargar l'horari d'obertura hauria de permetre incrementar les vendes i també, segons NEM, podria donar l’oportunitat de comprar als comerços a clients de fora de Mataró que treballin a la ciutat o bé que s’hi desplacin per algun motiu essencial com per exemple una visita mèdica. També una bona fórmula per repartir entre setmana les hores que el personal no pot treballar el cap de setmana, i també una mena de prova pilot per introduir el canvi horari que ja es va posar sobre la taula l’estiu passat.

Ja hi ha establiments a Mataró que han provat d'obrir al migdia i que estan notant efectes positius, encar que a mig o llarg termini.  “És essencial treballar molt en donar a conèixer aquest canvi d’horari a la clientela a través de mitjans com les xarxes socials, WhatsApp o la web de cada establiment”, afirma Novo. 

 

 

Comentaris (1)

clara Fa 2 anys
El centre està mort i desde que es va tancar l'accés a cotxes més mort encara. Parquings caríssims, no hi ha zona blava que també és caríssima. No hi han botigues que cridin l'atenció... és més facil anar al Mataró parc que trobes varietat i aparcar gratis

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive