“Molta preocupació” dels comerços del carrer de Sant Josep amb les obres
Notícies relacionades
“Molta preocupació” dels comerços del carrer de Sant Josep amb les obres

“Molta preocupació” dels comerços del carrer de Sant Josep amb les obres

NEM fa d’altaveu dels negocis i reclama més recursos a l’Ajuntament per enllestir la reforma abans del previst, just el dia abans del Black Friday

patrocini Pous nova llei
 

“La sensació que hi ha és de molta preocupació veient com avancen les obres, la lentitud i com d’ajustat és el timing de l’obra”. Qui parla així és Xavier Martín, president de Negoci Empresa Mataró i ho fa en nom dels 28 negocis del carrer de Sant Josep de Mataró que han presentat una instància a l’Ajuntament per demanar que les obres s’accelerin amb més recursos. 

  • El calendari de les obres, que d’acord amb el propi comerç es van esperar al final de la campanya de Nadal i les rebaixes per començar, té previst acabar just el dia abans del Black Friday (24 de novembre), quan comença la campanya de Nadal.
  • L’Ajuntament manté que aquest calendari s’està complint.
  • NEM exigeix a l’Ajuntament que aporti més recursos a l’obra i proposa com a objectiu que aquesta s’entregui l’1 de novembre, per tenir “marge d’error si hi ha imprevistos de qualsevol tipus”

Massa risc que no es compleixi el calendari

El comerç pateix perquè qualsevol imprevist com un episodi continuat de pluges o una troballa arqueològica endarrereixi el final de les obres i impedeixi que la campanya de Nadal comenci amb el carrer de Sant Josep remodelat i nou de trinca. “Els nostres associats ja han perdut la campanya de Setmana Santa i ara la de Les Santes, no ens podem permetre no tenir garanties que per Nadal aquesta artèria estarà perfectament acabada”, assegura Xavier Martín.

El President del NEM reclama “més empatia amb el motor econòmic de la ciutat” a l’Ajuntament a qui la instància i la roda de premsa volen superar “un toc d’atenció perquè la sensació és que es va lent i que no s’hi han abocat recursos de més per assegurar el calendari”. El comerç és recelós del compliment del calendari i Martín assegura que “amb la voluntat d’acabar el 24 de novembre no n’hi ha prou, som negocis i no vivim de bones voluntats.. ja costa prou aixecar la persiana i hi ha comerços que no aguanten”.

El President del NEM, al carrer de Sant Josep

El President del NEM, al carrer de Sant Josep


 


Una ‘solució provisional’ per Les Santes, descartada


Els 28 negocis del carrer de Sant Josep també van demanar a l’Ajuntament una solució alternativa a l’actual situació de les obres amb motiu de Les Santes, proposant d’obrir el carrer de forma provisional aportant sauló al solc que hi ha. La proposta no va prosperar per normativa. El President de NEM sí que creu que hi ha marge a guanyar i posa per exemple “reforçar el dispositiu de les obres a l’agost, quan hi haurà menys personal treballant i estudiant de doblar torns si és necessari”. 

Comentaris (12)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive