Així serà el nou carrer de Sant Josep
Així serà el nou carrer de Sant Josep

Així serà el nou carrer de Sant Josep

El 25 de gener comencen 10 mesos d’obres per renovar completament una de les principals artèries del Centre de Mataró

Donar més espai als vianants i crear eixos cívics que facin més còmodes, segurs i atractius els desplaçaments, l'objectiu

El Centre de Mataró renova aquest any, completament, un dels seus principals vials: el carrer de Sant Josep. Les obres comencen el proper dimecres 25 de gener i tenen una durada estimada de 10 mesos. Per tant comencen quan s’acaben les rebaixes i han d’acabar abans de la campanya de Nadal. El resultat ha de ser un carrer més amable i accesible que dinamitzi social i comercialment aquest punt al rovell de l’ou de Mataró.

1.200.000 euros és l’abast de la inversió en un carrer on s’hi faran tres obres concatenades: la part arqueològica, la renovació de la xarxa d’aigua potable i clavegueram i finalment la reurbanització del carrer que passarà a homologar-se amb altres vials de plataforma única per a prioritat de vianants com per exemple el veí Carrer d’en Moles.

La reurbanització del carrer de Sant Josep és una de les actuacions prioritzades en el marc del Pla d’Impuls al Centre (PIC) i se suma a la llista del nou Camí Ral, el terra de la Plaça de Santa Anna, el paviment de la Riera o la intervenció a les façanes de l’Ajuntament. Donar més espai als vianants i crear eixos cívics que facin més còmodes, segurs i atractius els desplaçaments per passejar i comprar formen part dels objectius principals del Pla.

Un carrer de més qualitat

“Volem millorar la qualitat del carrer, fer-lo més accessible, més amable i que la gent hi vulgui venir a comprar i passejar” explica l’alcalde David Bote. La regidora d’urbanisme i promoció de ciutat Núria Moreno emmarca la intervenció i el seu tempo “en tota la feina i el conjunt d’accions que des de la Taula Transversal pel Comerç i la Restauració estem treballant. Des d’aquesta cogovernança vam acordar esperar a passar Nadal per començar i també hi ha el compromís d’acabar abans de la campanya de l’any que ve”.
 

Roda de premsa presentació reurbanització carrer Sant Josep. Foto: R.Gallofré
Roda de premsa presentació reurbanització carrer Sant Josep. Foto: R.Gallofré

Un sudoku de mobilitat

10 mesos d’obres al Carrer de Sant Josep suposaran òbviament afectacions a la mobilitat, tot i que des de l’Ajuntament asseguren que vehicles i vianants seguiran amb accés a la Riera. Hi haurà canvis obligats de sentit: La Riera des d’Argentona es preveu de baixada durant tota l’obra, i el tram d’Argentona entre Caminet i Riera canvia de sentit.

Tot i que les obres duraran 10 mesos en total, es treballarà perquè la cruïlla amb les muralles del Tigre i de Sant Llorenç quedi oberta sempre que sigui possible per permetre l’accés rodat per l’eix de muralles.

Amb el nou carrer de Sant Josep, un cop llueixi com el muntatge digital que s’ha presentat en roda de premsa, seguiran accedint-hi els mateixos vehicles i amb les mateixes condicions actuals a dins del circuit. Desapareixeran, això sí, les pilones i el control d’accés serà a través de càmeres i lector de matrícules.


Les tres fases de les obres


Carrer Sant Josep
L'estat actual del Carrer Sant Josep

 

1. Intervenció arqueològica

Durarà cinc setmanes, s’hi trobi el que s’hi trobi. El 25 de gener es començarà a retirar el paviment de la calçada entre l’església de Sant Josep i La Riera i s’iniciaran els treballs d’intervenció arqueològica, pels quals s’ha demanat autorització a la Generalitat. El carrer de Sant Josep és un vial del Centre històric de la ciutat, situat dins el perímetre que la declaració de Bé Cultural d’Interès Nacional del jaciment de la ciutat romana d’Iluro assenyala com a possible zona arqueològica. El carrer segueix el mateix traçat que la Via Augusta i entre els anys 2004 i 2005 s’hi van localitzar nombroses sepultures pertanyents a una necròpolis fora de muralles. També a la cruïlla amb la Muralla del Tigre, entre els anys 2014 i 2015 es van localitzar fonaments de la muralla del segle XVI de la ciutat.

2. Renovació de les xarxes d’aigua i clavegueram

Acte seguit serà torn per Aigües de Mataró, que entrarà per renovar les xarxes d’aigua potable i clavegueram. En el cas de la xarxa de clavegueram, les canonades actuals es retiraran i se substituiran per tubs de PVC. En concret, s’instal·laran 78 metres lineals de tub de 800 mm de diàmetre, 58 metres de tub de 600 mm de diàmetre i 120 metres de tub de 500 mm. També se substituiran els claveguerons i les connexions als embornals, i es construiran 4 pous de registre i dues cambres amb blocs de formigó.

Pel que fa a la xarxa d’aigua potable, es retiraran les antigues canonades de fibrociment i s’instal·laran 9 metres de tub de fosa de 400 mm de diàmetre, 227 metres de tub de fosa de 300 mm, 5 metres de tub de fosa de 100 mm i 43 metres de tub de polietilè de 90 mm de diàmetre.

3. Reurbanització del carrer

El carrer té una longitud de 240 m2 i s’actuarà en una superfície de 1.900 m2. Se seguiran els mateixos criteris d’urbanització i estètica del carrer d’en Moles, amb paviment a un únic nivell de peces de granit i una tira central de pedra granítica per canalitzar les aigües de pluja. Es formarà el nom del carrer de Sant Josep amb la col·locació de lletres en relleu amb planxa de fosa dúctil. L’espai serà així més accessible i donarà prioritat al pas dels vianants.

Pel que fa l’enllumenat públic es mantindrà l’actual, de leds, que va ser renovat fa poc temps. Es col·locaran papereres i senyalització vertical.

Els números de les obres

Les diferents actuacions previstes al carrer de Sant Josep tenen un cost global d’aproximadament 1,2 milions d’euros (IVA inclòs):

  • Intervencions arqueològiques, adjudicades a ATICS per import de 46.222 €
  • Actuacions d’aigua i clavegueram: retirada de fibrociment i obra mecànica a càrrec d’Aigües de Mataró amb un cost previst de 145.008,37 € més l’obra civil que està pressupostada en 572.204,22 €.
  • Reurbanització: adjudicada per l’Ajuntament a l’empresa CospLaan Obras y Servicios Laantit SLU, per un import de 488.719,70 € (IVA inclòs). 

Per executar la reurbanització s’han sol·licitat ajuts Next Generation.

Comentaris (17)

JAUME Fa 3 dies
Per que no publiqueu els meus escrits?? ¿Pot ser las veritats couen massa?. El Sr. Bote i cia no saben lo que es un ordre de prioritats i mes amb una ciutat q han endeutat tantissim, ames sembla que tinguin com a consigna anar fent nyaps especialment per el centre aixo si sense pensar amb la gent q perjudican que tant sel ni en fot, pro clar els vots no els treuen del centre
Inma Fa 4 dies
Estará muy para los habitantes del Mataró de 15 minutos pero esta ciudad es mucho más grande por lo que será muy difícil luchar contra los aparcamientos gratuitos de Mataró Parc, lo mismo pasará a las personas que vengan de fuera, primero se ha de solucionar el problema del aparcamiento y el de la mala fama que se ha creado de delincuencia gracias a los jueces y su “Libertad con cargos”
Pedro Fa 7 dies
Capgros que pasa que no publican los comentarios , están de vaga ??
a Mnoe Fa 7 dies
Has aixecat el cap per veure que en aquesta zona viuen veïns que tenen els mateixos drets que tothom? Potser per viure en aquests indret no poden tenir la llibertat per descarregar la compra i tancar o treure el cotxe com fa qualsevol mataroní? Moltes vegades ja els barren el pas i quan poden passar han de soportar les males mirades dels vianants. És evident que no pot ser altre cosa que un espai compartit i punt.
Pedro Fa 7 dies
Capgros que pasa que no publican los comentarios ???
Maria Carme Fa 7 dies
Quina raó tens, Josep Mª - Hi ha un "lumbreras" a l'ajuntament, que s'empenya en posar lloses grans als carrers (Riera, Pl.Sta.Anna, Can Xammar, Na Pau, Santa Maria, etc.etc.), que es mouen en pocs mesos al passar-hi tràfec per sobre, i es un constant de reparar, i tornar a reparar, sense solució! Si us plau, algú que hi entengui d'una vegada!!!!!! Lloses petites (tipus llamborda) ó asfaltat es lo unic que pot resistir!!!!!!!! I no serà que algu te comissió en totes aquestes lloses....?
Anonim Fa 7 dies
Como pongan el pavimento con la misma calidad que la Riera i la Plaça de Santa Anna estamos arreglados que el ayuntamiento no controla la calidad de los trabajos pero para Bote es dejarse ver que se acercan elecciones
OlgaBG Fa 7 dies
Doncs jo trobo que esta molt be que es faci inversio en fer carrers peatonals, guanya molt la ciutat. El tema de l acces dels cotxes, si hi ha parkings no els poden prohibir.
Maik Fa 8 dies
No sé per què volen Mataró tan maca, si no és pot sortir a passejar per por de la delinqüència. A mi ja m'han intentat robar dues vegades en poc temps.
Mnoe Fa 8 dies
Es veu cada dia al centre, tant és si és al matí com a la tarda i també dissabte a la tarda quan els comerços tenen el punt àlgid, no hi ha cap carrer de vianants, ni la Riera ni St.Josep, ni ningú que limiti la circulació en cap moment, sempre has d'acabar pujant a la vorera per deixar passar els cotxes, o directament no pots passar per un carrer perquè hi ha un camió encaixat. Jo no sé si és que els polítics no s'hi han passejat mai o què, però fa vergonya i la notícia em gener

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive