La reurbanització del carrer Sant Josep s’endarrereix fins al 2023
Notícies relacionades
La reurbanització del carrer Sant Josep s’endarrereix fins al 2023

550.000 euros per la renovació del carrer de Sant Josep

Les obres han de començar després de la campanya nadalenca i tindran el carrer potes enlaire fins a 10 mesos

L’Ajuntament de Mataró ja ha tret a licitació les obres de renovació del cèntric carrer de Sant Josep. És un paquet que ascendeix a 550.000 euros amb l’IVA inclòs i que ha de permetre canviar el carrer, passant-lo a ser a un nivell i amb l’estil i estètica de la resta de carrers del centre.

La renovació del carrer de Sant Josep és una de les actuacions del Pla d’Impuls del Centre que queda per endegar i arribarà després del canvi de paviment a la Plaça de Santa Anna i de les obres de renovació del Camí Ral. En una línia similar, aquest vial que actualment té la majoria d’hores el pas de trànsit restringit per pilones esdevindrà un nou carrer sense voreres, tot a un nivell i de prioritat invertida: amb preferència pel vianant. Essent a l’illa del Centre, a més, no s’hi podrà circular en patinet ni bicicleta.

Fins a 10 mesos d’obres

El projecte de reurbanització contempla que el carrer passi a ser un passeig, amb nous elements com arbres, papereres o bancs. Les obres que surten a licitació són sobre una superfície de 1.900 metres quadrats i han de durar, per la part del contracte, cinc mesos. La intervenció d’Aigües de Mataró ha d’allargar el període d’actuació fins a 10 mesos. El calendari de les obres, que es va endarrerir atenent a la petició del comerç de la zona perquè no enterbolís la primera campanya nadalenca sense restriccions en tres anys, contempla que el carrer estigui potes enlaire fins a 10 mesos.

Intervenció arqueològica necessària

Per la ubicació del carrer Sant Josep, i essent aquest el vial hereu de l’antiga Via Augusta romana, les obres contemplen els treballs arqueològics oportuns. Les obres permetran excavar la muralla del segle XVI al tram on la Muralla del Tigre passa a ser de Sant Llorenç i restes de la ciutat romana d’Iluro com ara sepultures de la necròpolis que s’ubicava a la zona, fora de les muralles de l’antecedent romà de Mataró. 

Comentaris (21)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive