Whats App
Whats App

Paula Saez

Les millors alternatives a Whats App

Ha arribat el moment d’acceptar les noves condicions de WhatsApp...o bé de passar-nos a un altra alternativa. Us expliquem quines opcions tenim disponibles.

Vivim en un món digital i connectat de forma constant. No podem aparcar el nostre telèfon mòbil, ja que necessitem estar disponibles gairebé en tot moment per temes de feina o personals. Ja no sabem viure sense la tecnologia, ni sense determinades app’s com les de missatgeria instantània. 

El passat dissabte 15 de maig va ser el moment en el que va acabar el termini que els usuaris de WhatsApp havíem d'acceptar o no les noves condicions de l’aplicació. Tant si sou dels que vareu donar el vostre consentiment com si no, sempre va bé ampliar els nostres coneixements sobre app’s útils per temes de feina o d’oci. Per aquest motiu, a continuació us oferirem una sèrie d’alternatives a WhatsApp per a que podeu canviar-vos de plataforma digital de missatgeria instantània gratuïta quan i com vulgueu. 

Les millors alternatives a WhatsApp

Telegram

L’opció més reconeguda i la que més s’assembla a WhatsApp, ja que també va lligada al nostre telèfon mòbil. Ofereix l’opció de compartir arxius, música, ubicacions, fer enquestes, realitzar i enviar vídeos curts a mode de resposta i molt més. És encara més visual que WhatsApp, ja que ens aporta l’opció de fer col·leccions d’adhesius originals per enviar-los o guardar-nos carpetes senceres que ens enviïn els nostres contactes.

A Telegram també podem trobar grups tancats en els que entrem de forma anònima i on ens podem informar de diversos temes. Un exemple d’això és un diari digital que comparteixi pel seu canal de Telegram les seves noticies més destacades del dia. Compta amb una versió web a banda de la disponible en dispositius mòbils.

Signal

Si el que ens preocupa de WhatsApp és la seva política de privacitat, Signal pot ser la nostra solució més adequada. La seva popularitat ve principalment del fet que té una comunicació  entre usuaris encriptada d’extrem a extrem i és una app de codi obert. Això fa referència a que si es produeix cap problema de privacitat, els experts en seguretat poden comprovar què ha passat per arreglar-ho. Transparent, gratuïta i amb unes funcions molt similars a les de WhatsApp (fer trucades de vídeo de fins a vuit persones, crear grups, enviar stickers...).

Line

És l’app més utilitzada i reconeguda a països com el Japó o Corea del Sud, que també podem emprar a Occident sense cap tipus de problema. Ofereix l’opció de realitzar trucades d’una forma similar a la disponible a Skype. Us la recomanem especialment si sentiu curiositat o viatgeu al país nipó, ja que és realment útil allà per funcions úniques com Line Taxi (inclou l’opció de demanar un taxi a la major part del territori japonès). Es troba disponible a iOS, Android i per a ordinadors.

Discord

Una opció diferent que pot substituir o bé funcionar en paral·lel a WhatsApp, sobre tot en el cas dels més joves. Ens permet crear grups, enviar missatges i arxius, fer trucades de àudio i vídeo i molt més. Potser no està tan lligada a la idea original de l’app de Facebook, però és una opció més que vàlida que podem tenir en compte i investigar per conèixer-la i descobrir com la podem emprar en el nostre dia a dia.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive