Vigila si tens aquestes apps i Whats App
Vigila si tens aquestes apps i Whats App

Últim dia per acceptar les noves condicions de Whats App: i si no ho fas?

El servei de missatgeria canvia aquest 15 de maig les condicions de manera significativa.

Whats App té noves condicions d'ús que s'han d'acceptar abans que acabi aquest 15 de maig. Els més de 2.000 milions d'usuaris ja saben que es troben en data límit per una proposta que es va intentar fer al gener però que es va rebutjar per ser abusiva. Ara, Whats App passarà a compartir amb Facebook i Instagram la nostra manera de fer amb l'app: el dispositiu que fem servir, el número de telèfon, etc. Tot això per aconseguir tenir un perfil molt més precís de qui som i, naturalment, fer-hi negoci.

A Europa, la normativa de protecció de dades ha obligat a Facebook a crear una versió diferent a la resta del món, però la obligatorietat d'aprovar la nova política segueix en peu, tot i que s'especifica que "no es farà servir per a finalitats de l'empresa de Facebook".

Cal apuntar que l'empresa ja ha descartat que es registrin ni les trucades ni els missatges privats, però hi ha molts dubtes sobre què passarà amb aquest moviment a nivell de privacitat. Sense anar més lluny, altres plataformes de l'empresa mare, com les ulleres de realitat virtual Oculus Quest, no es poden fer servir sense tenir-hi vinculat un perfil de Facebook

I si no acceptem les condicions?

Whats App limitarà als usuaris que no acceptin les condicions d'ús que estan disponibles fins aquest 15 de maig. En cas de no voler aquestes noves condicions de privacitat, els usuaris no podran llegir missatges a l'aplicació ni tampoc podran enviar-ne. Rebrem notificacions si ens han escrit i podrem rebre trucades, però res més. Això serà durant un temps prudencial. Més endavant, si l'usuari insisteix en no acceptar-ho, acabarà sense poder fer servir l'app per res.

De moment, ja hi ha molts usuaris que han canviat d'aplicació i han marxat a Telegram o a Signal, però és evident que amb 2.000 milions d'usuaris, aquestes fugues acaben sent molt menors. 

En tot cas, si segueixes fent servir Whats App, no t'oblidis de donar-te d'alta al nostre servei per rebre les notícies més destacades del dia de Mataró i Maresme en aquest enllaç. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive