Més potència pel Tub Verd perquè arribi a més clients
Notícies relacionades
Més potència pel Tub Verd perquè arribi a més clients

Més potència pel Tub Verd perquè arribi a més clients

Aigües de Mataró amplia la capacitat de producció de calor del TubVerd mitjançant una nova extracció de vapor de la incineradora

De la mateixa manera que a les pel·lícules antigues quan surt un ferrocarril d’època es crida ‘més fusta’ perquè la màquina vagi més ràpida, el Tub Verd de Mataró busca maneres de generar més potència, de funcionar a tot drap. La darrera d’entrar en funcionament és una extracció de vapor que Aigües de Mataró aprofita per tal que el sistema d’aprofitament tèrmic que abasteix equipaments, empreses i particulars sigui competitiu i pugui donar servei als nous sectors on s’estén la xarxa.

Aigües de Mataró ha posat en funcionament una nova extracció de vapor d'alta pressió provinent del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme (Incineradora). Aquest nou sistema, està dimensionat per obtenir fins a 30 Tn/h de vapor, que equivalen a 22,5 MW de potència tèrmica.

Els nous sectors de la xarxa

Aquesta nova font de calor permetrà donar servei als nous clients que es connecten a la xarxa de TubVerd, sobretot a les zones on s'han fet ampliacions els darrers anys, com el polígon industrial El Cros i l'avinguda de Lluís Companys i entorns. També s'ha fet en previsió de la futura arribada del servei al sector Iveco-Pegaso, de nova urbanització. Així mateix, permetrà ampliar i diversificar el parc de maquinària de producció de calor per oferir una major seguretat en el servei.

Tub Verd. Foto: R.Gallofré
Tub Verd. Foto: R.Gallofré

 

Reforçar el Tub Verd

Assegura l’Ajuntament de Mataró que “aquesta ampliació reforça el compromís de la ciutat de Mataró, a través dels seus equipaments i infraestructures, en la millora del medi ambient amb les fonts d’energia sostenibles, d’origen local i basades en els principis de l’economia circular: part de l’energia que contenen els residus generats per la ciutat, li és retornada en forma de calor”.

TubVerd és la xarxa urbana de distribució de calor i fred mitjançant la circulació d'aigua d’Aigües de Mataró. Les fonts de calors més importants del TubVerd són el biogàs extret en el procés de digestió anaeròbica del llot de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals de Mataró, i el vapor procedent de la incineració de la fracció resta dels residus tractats pel Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive