Tub Verd. Foto: R.Gallofré
Tub Verd. Foto: R.Gallofré

El Tub Verd de Mataró, millor pràctica d’economia circular d’Espanya

El Tub Verd guanya el Premi BASF en categoria d’administració pública, en reconeixement a la xarxa d’energia sostenible

El Tub Verd de Mataró, ha estat premiada a la IV edició dels Premis BASF d’Economia Circular, en la categoria d’administració pública. L’acte es va celebrar el 10 de novembre a Madrid. Els IV premis BASF a la millor pràctica d'Economia Circular a Espanya són un reconeixement als projectes més innovadors en aquesta matèria. 

Convocats pel grup BASF, el Club d’Excel·lència en Sostenibilitat i la col·laboració d’EFE Verd com a "media partner", volen reconèixer aquells projectes o investigacions que, basats en l'economia circular, contribueixin de manera substancial al desenvolupament de la competitivitat empresarial posant el focus en la sostenibilitat ambiental i social.

 

Què és el Tub Verd

TubVerd és la xarxa urbana de distribució de calor i fred de Mataró. Aprofita l'energia sobrant que generen infraestructures existents a la ciutat, com l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals de Mataró, i el vapor procedent de la fracció resta de les escombraries del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme per generar energia.

TubVerd substitueix el consum de combustibles fòssils, com ara els derivats del petroli o el gas natural, per proveir d’aigua calenta sanitària i climatització a tota la xarxa, convertint-se en una solució energètica respectuosa amb el medi ambient i que minimitza les emissions de gasos d'efecte hivernacle. 

Tub Verd. Foto: R.Gallofré
Tub Verd. Foto: R.Gallofré

 

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive